Waarschuwing voor pittige onweersbuien

Foto van auteur

Zwolle – Er trekken enkele stevige regen- en onweersbuien over het land, waarbij ook kans is op hagel en windstoten tot ongeveer 70 km/uur.

Op dit moment vallen de buien vooral in de zuidwestelijke helft, maar geleidelijk breiden de buien zich naar het noordoosten uit. De noordoostelijke provincies krijgen waarschijnlijk pas vanavond met de buien te maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Waarschuwing voor pittige onweersbuien”

 1. Is het niet wat vroeg voor een verkapt weeralarm? Het is zomer, dan heb je wel vaker wat onweer na een warme dag. Welkom in Nederland.

 2. Joppie, een gewaarschuwd mens telt voor 2.
  Met windstoten van 70 km pu kun je beter niet je tuinmeubilair buiten laten staan of je ramen wijd wagen open als je weg gaat. Toch handig om te weten.

 3. En wat is er nu werkelijk gebeurd, ja het heeft (een beetje) geregend. En strooi genoeg waarschuwingen de wereld in en niemand reageert meer als het een keer echt nodig is. Deze valt dus onder de categorie “loos alarm”

 4. @ Joppie; er wordt niet voor niets gewaarschuwd. De buien die over zijn getrokken hebben op diverse plaatsen wel voor schade gezorgd.

  Vanavond en vannacht zal een groot regengebied vanuit het zuiden het land binnen komen, waarbij mogelijk aan de noordwestkant nog nieuwe onweersbuien vormen. Morgen zou er plaatselijk wateroverlast kunnen zijn door de langdurige regenval (regengebied koufront passage)

 5. Vannacht is het bewolkt en vallen er stevige (onweers)buien, lokaal met hagel. Een gebied boven het oosten van het land verplaatst zich langzaam richting Duitsland. Een nieuw gebied met onweersbuien heeft om middernacht het zuiden van het land bereikt en breidt zich geleidelijk in noordelijke richting uit. De minimumtemperatuur ligt rond de 15 graden langs de kust en 19 graden aan de oostgrens. Overdag overheerst de bewolking. Van tijd tot tijd valt er matige regen en lokaal kan er flink veel regen vallen. In het noordoosten is er ook kans op onweer. Misschien dat het in het westen van het land in de loop van de dag droog wordt. Vanmiddag wordt het in het noordoosten nog 24 graden, in Zeeland rond 19 graden. De wind is meest westelijk en zwak tot matig, rond kracht 3, aan de kust later vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6. Vrijdag zijn er zonnige perioden en valt er in het noorden nog een bui. Er waait een matige westenwind en de maxima liggen rond 21 graden.

 6. de meeste weervoorspellers zijn sensatiebelust valt me op. categorie brandweerlieden dus.ze maken het allemaal veel erger dan het is. omgekeerd gebeurt zelden of nooit.

 7. Ok “gewaarschuwd mens”, Zwollenaar. Maar zo op jaarbasis zitten de waarschuwers er wel érg vaak naast

  @ dick
  Je hoeft maar 1 keer gelijk tehebben… 😉

 8. blijkbaar hebben degene die liepen te mekkeren over de waarschuwingen van het KNMI deze weer half tot zich genomen. Waarschuwingen golden gisteren voor het hele land, omdat (mede vanwege de zomer) vooraf niet te voorspellen is, waar het slechte weer zich zal gaan manifesteren.

  @Joppe: niemand heeft het over een alarm gehad, het was alleen een waarschuwing. Bijna wekelijks waarschuwt het KNMI over bep. weersituaties. FYI: gisteren was het code geel; bij alarm heb je code rood. Daartussen zit nog een stap.

  @Bertus: wat nou sensatiebelust? Ik heb gisteren het weer gevolgd, maar sensatie? Ik heb daar niets van gemerkt. Ik kan me voorstellen dat dit soort info van het KNMI door derden nogal eens op een ietwat sensationele manier gebracht wordt…helaas
  🙁

 9. vergat ik nog te noemen: de waarschuwing van gisteren was ook nog eens een voorwaarschuwing voor watersport & recreatie!

 10. Waarschuwing voor pittige onweersbuien

  Deelt onze politie nu ook al waarschuwingen uit aan onweersbuien? Tja windstoten van 70 km/u mogen ook niet binnen de bebouwde kom…. 😉

 11. Ach jongens, ik zat ook gewoon een beetje te stangen. Even te veel stress op het werk. Sorry hoor.
  (maar het gaf wel een leuke discussie)

Reacties zijn gesloten.