Jaarlijkse ‘Slow’ Barbecue groot succes

Foto van auteur

Oosterwolde/Zwolle – Eten verbroedert, dat is een feit. De jaarlijkse traditionele ‘Slow Barbecue’ heeft weer bewezen dat er volop ambachtelijk geproduceerde producten in de regio Zwolle verkrijgbaar zijn. Zondag 6 juli waren tal van bijzondere regionale producten te proeven tijdens de barbecue van Slow Food Zwolle. Deze keer vond het outdoor cooking festijn plaats in de sfeervolle boomgaard bij ‘Natuurlijk Goed’ in Oosterwolde.

 Ingezonden foto

Liefhebbers van lekker, puur en eerlijk voedsel konden hun hart ophalen met slow burgers van Veluws weidevlees, ambachtelijk ijs en brood, lamsvlees van Drents heidelam, vinaigrettes, boerenkaas, gevulde shi takes, bijzondere bieren, wijnen, thee en koffie. Naast het proeven van de eerlijke en heerlijke producten werd gedemonstreerd hoe je zelf Zwols bier maakt, hoe vis in de rookoven bereid wordt of kon men zelf aan de slag met Slow Food salades. Alle  producenten van de Slow Food producten waren aanwezig om ook het verhaal achter de heerlijke smaak te vertellen. Voor de kinderen was er een educatieve wandeling langs de boerderijdieren.

Slow Food Zwolle is als mede-initiatiefnemer van Zwolle Hoofdstad van de Smaak 2008 nauw betrokken bij de promotiecampagne voor de ‘Week van de Smaak’. Slow Food Zwolle kan sinds kort rekenen op maar liefst honderd enthousiaste leden, die zich qua smaak en oorsprong van hun producten onderscheiden. Zwolle, Hoofdstad van de Smaak 2008 maakt zich op voor de landelijke Week van de Smaak, dat wordt gehouden van 21-28 september 2008 met aansprekende activiteiten als smaaklessen, proeverijen, een Boerenkaasfestival, ‘Dinner in the Sky’, symposium Foodtrends en een Superstreekmarkt. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Jaarlijkse ‘Slow’ Barbecue groot succes”

  1. rode poon
    Heerlijke gerookte visjes gegeten en passende wijnen geproefd.
    Hoeveel sla hebben we staan wassen?
    En maar 3 druppels regen gezien.

    Toppertje

Reacties zijn gesloten.