Man raakt levensbedreigende medicijnen kwijt

Foto van auteur

Zwolle – In de vroege ochtend van dinsdag 8 juli meldde een 52-jarige man uit Harderwijk zich aan het politiebureau. 

Hij gaf aan 6 juli tussen 00.30 en 08.00 uur buiten achter de Pannenkoekendijk een tas te zijn kwijtgeraakt (een zogenaamde Rasta Tas) met daarin gevaarlijke medicijnen. In de tas zaten medicijnen voor veertien dagen. De medicijnen zijn verpakt in een slinger van zakjes met per zakje een dagelijkse dosis.

Hieronder volgt een opsomming van een dagelijkse doses medicijnen:

·        Methadon (140 mg per dag in de vorm van 2x een blauwe tablet van 50 mg per stuk en 2x een groene tablet van 20 mg per stuk)

·        Oxazepam (250 mg per dag in de vorm van 5 tabletten van 50 mg)

·        Xatral (2,5 mg in de vorm van 1 tablet per dag)

De hoeveelheid medicijnen is groot en bij inname levensbedreigend. Mocht u een dergelijke tas met medicijnen hebben aangetroffen, brengt u deze dan zo spoedig mogelijk naar een huisartsenpost of de politie.

30 gedachten over “Man raakt levensbedreigende medicijnen kwijt”

 1. Een afkickende heroïne verslaafde met angstaanvallen en een vergrote prostaat is dus zijn medicjnen krijt geraakt…of is dit een smoes om een extra dosis te krijgen? 😉

 2. Wat doet zo’n vent dan ook tussen 00.30 en 08.00 uur achter de Pannenkoekendijk met een zak vol dope … ??
  Kwijt, zal wel verkocht, gejat of verbruikt zijn, en dat dit de manier voor hem om er nog iets voor terug te krijgen zonder zelf aansprakelijk te zijn voor de “geleden” schade.
  Nou ja, misschien is ie de komende twee weken weer wat helderder van geest en “verliest” ie niet meer rare dingen.

 3. Nou ja, zo vreemd vind ik bovenstaande reacties niet meer, na de volgende
  Methadon is vooral bekend als afkickmiddel voor heroïneverslaafden. Het wordt ook als alternatief aangeboden aan heroïneverslaafden, om criminaliteit tegen te gaan.

 4. Oeps ik bedoelde: http://nl.wikipedia.org/wiki/Methadon deze link… en dan dit stukje:

  “Methadon is vooral bekend als afkickmiddel voor heroïneverslaafden. Het wordt ook als alternatief aangeboden aan heroïneverslaafden, om criminaliteit tegen te gaan.”

  Misschien dat jullie een andere toepassing kennen?

 5. Is ooit als pijnstiller verkocht onder de naam Dolophine (vers van wikipedia). Zal hier niet het geval zijn 😀
  Toch, je kunt hier van alles over insinueren, maar voor hetzelfde geld had de man zijn portie kwakzalverij net vergaard en zijn laatste trein gemist, omdat ien een bezoekje aan zijn moeder deed na het ophalen van zijn spulletje. In slaap gevallen door zijn slechte toestand en beroofd van zijn goed. Net zo goed een mogelijkheid als hetgeen in andere reacties beschreven staat. Tot nog toe weet niemand wat er aan de hand is, behalve de man in kwestie en de (wellicht voor de gek gehouden) politie.
  Laten we een paragnost inschakelen…. 😀

 6. Vind wel dat de man in kwestie om zijn methadongebruik ff lekker afgemaakt word hier, degi. Het is wel iemand die bezig is af te kicken. Enig idee wat voor nachtmerrie hij weer door moet gaan omdat hij zijn medicijnen kwijt is geraakt? De kans op terugval is dan weer erg groot dus doet hij er naast dat het voor een ander een groot gevaar is, er ook alles aan om zijn medicijnen terug te krijgen.

 7. Ik sluit me aan bij John en Danny. Meteen conclusies trekken.. Raar hoor!
  “Hij zal wel…” kom nou, als je graag wilt speculeren moet je bij de recherche gaan, kun je onderzoeken of je speculaties kloppen.

  Dat is net als dat er een ongeluk gebeurd met jongelui, mensen echt snel geneigd om te zeggen: “Ze zullen wel gedronken hebben..” Doet best pijn als iemand dat zegt, terwijl jezelf weet dat dit absoluut het geval niet is!

  Speculaties… Geweldig :'(

 8. RASTA-TAS
  1e . toch raar dat de tas nog niet is gevonden 😉

  2e . veel mensen zijn gek op zo.n tas :-*

  3e . ik ,,, denk ,,, dat de inhoud al op is 😀 😀 😀

  4e . 8) 8) 8) relax man 8) 8) 8)

 9. Afkicken met methadon … is mogelijk, maar ik weet uit eigen ervaring dat de middelen beschreven in het artikel voornamelijk gebruikt worden door zogeheten poly-gebruikers.
  Mensen die een cocktail van middelen slikken om hun effect te krijgen.
  En alleen al de plaats waar de man z’n tas is verloren zegt me al vrij veel.
  Dit komt niet van de apotheek lijkt me, en is ook niet bedoeld tegen hoge bloeddruk ofzo.
  Dus ik denk dat ik, al zijn het wellicht voorbarige opmerkingen, en wellicht geenszins terecht, niet ver van de waarheid zit, daar durf ik wel een gokje op te zetten.
  Trouwens een verslaafde van 52 aan de methadon, is hier doorgaans al sinds de jaren tachtig aan bezig, en zal echt niet meer afkicken hoor … daar is de lichamelijke en psychische verslaving te sterk voor inmiddels.

 10. Iemand die methadon en andere geneesmiddelen gebruikt ipv heroine is in mijn ogen afgekickt.
  Het lijkt mij voor een verslaafde moeilijker om aan de geneesmiddelen te komen als aan de heroine.
  Voor de rest is jouw verhaal net zo suggestief als die van Degi.

 11. @John: waarom is iemand die afhankelijk is van methadon i.p.v. heroïne afgekickt? De bedoeling was toch juist om het gebruik van methadon dan ook af te bouwen?
  In mijn ogen ben je dan gewoon aan een andere stof verslaafd.

 12. Zoals jij zelf al zegt is het de bedoeling om dat af te bouwen en zo niet dan gebruikt hij dat toch tot dat hij 200 jaar is? Hij is in iedergeval al van de heroine afgekickt en hersteld daarvan.
  Is iemand die medicijnen voor de rest van zijn leven gebruikt ook een verslaafde? Lekker om iemand die zijn medicijnen nodig heeft om in leven te blijven dan ook maar een verslaafde te noemen vind je ook niet? Oh nee, dat is anders…tuurlijk.

 13. Tuurlijk is dat anders!

  Je hebt medicijnen nodig, omdat je dood gaat als je ze niet hebt.

  Als je welke stof dan ook gebruikt omdat je je niet prettig voelt zonder die stof, maar er is geen enkele medische indicatie voor dan is dat inderdaad een verslaving.
  Iemand die dagelijks een jointje rookt om pijn van MS tegen te gaan zou ik niet verslaafd noemen. Iemand die datzelfde doet omdat ie anders het gevoel heeft de wereld niet aan te kunnen vind ik wat anders. De grens is dus, maar hij is er zeker!

 14. Misschien ben jij wel niet helemaal goed geinformeerd plantje.
  De methadon is immers niet voor iedereen verkrijgbaar. Die medische indicatie is er dus wel. Anti depressiva-klanten ook verslaafden dan maar noemen? Die gaan niet dood, maar voelen zich “niet prettig”.
  Waar is die grens van jou dan?
  Indien iemand geen verboden middelen (even de medi wiet daar buiten gelaten)gebruikt en zich aan de voorgeschreven dosering houd van een arts is toch geen verslaafde? 😉

 15. Bij anti depressiva is de kans op verslaving ook erg groot!

  Het kan aan mij liggen, maar bij mijn weten wordt methadon aan verslaafden niet op dokters recept verstrekt. Als dat wel zo is is dat mijn fout.
  Maar als er aan het doel van afbouwen van methadon voorbij gegaan wordt spreek je volgens mij wel weer van een verslaving.

 16. Dat is ook een verslaving.

  Maar goed…als je zelf iets fout doet hoeft dat niet in te houden dat je niet kunt en/of mag oordelen over wat iemand anders fout doet.

 17. mail
  die tas vinden ze echt niet meer terug op die plek, als het verhaal al waar is. daar lopen allemaal verslaafden rond

 18. *zucht*
  De man die overleden is is een familielid van mij. Ik begrijp dat er veel onbegrip is voor het feit dat hij anderen ooggetuige heeft gemaakt van zijn daad. Dit keur ik ook zeker af.
  Deze man heeft jaren geknokt en een afschuwelijke lijdensweg gehad. Dit was voor hem kennelijk de enige uitvlucht en heeft op het bewuste moment zijn kans schoon gezien. Nogmaals: ik keur het niet goed, maar ik heb wel begrip voor zijn keuze!!
  Laten we allemaal ons medeleven betuigen naar alle betrokkenen (in welke hoedanigheid dan ook) en stoppen met zinloze en pijnlijke discussies……. Dat kan namelijk erg kwetsend zijn.

  Dank!

 19. @familielid
  Ik denk dat jou reactie niet bij het juiste onderwerp staat. Ik denk dat je had willen reageren op de zelfmoord aan de van Karnebeekstraat.

 20. Familielid, Mijn medeleven.

  Dat u deze mededeling juist bij deze draad plaatst brengt het gebeurde nog wat dichterbij. Aan dit soort berichten wen ik nooit. De ene valt om en de ander blijft staan. Het is willekeur!

 21. Foutje
  @ Wilma: je hebt gelijk, het had bij het andere onderwerp moeten staan… Niet goed gelezen.
  Dank je wel voor het attent maken daarop.

Reacties zijn gesloten.