Overval op Zwollenaren bij pinautomaat

Foto van auteur

Zwolle – Na middernacht, rond 01.00 uur, werd op 8 juli aan de Hogenkampsweg bij een pinautomaat een 29-jarige man uit Zwolle bedreigd door een man met een mes. De Zwollenaar wilde pinnen, wat niet lukte vanwege een storing. Het leek of er iemand op hem af kwam rennen. Toen hij omkeek stond er een persoon achter hem met een wit masker. In zijn linkerhand zou de persoon een mes vasthouden. De persoon schreeuwde om geld. De man uit Zwolle gaf aan dat de pinautomaat niet werkte en dat hij geen geld had. Toen greep de verdachte de portemonnee van het slachtoffer, met daarin een identiteitskaart en bankpassen, uit zijn handen. Ook wilde de verdachte zijn omafiets hebben. Deze gaf de Zwollenaar onmiddellijk. De verdachte dreigde de man neer te steken als hij niet wegging. Het slachtoffer rende direct weg. De verdachte fietste weg. De man uit Zwolle deed aangifte.

Diezelfde nacht, rond 01.45 uur, vond er een vergelijkbare situatie plaats bij een pinautomaat bij het Maagjesbolwerk. Een 18-jarige man uit Zwolle ging geld pinnen. Ineens stond er een persoon naast hem met een masker op en een mes in de hand. De persoon dwong de Zwollenaar geld af te staan. Het geld en de pinpas werden uit de automaat gehaald. De verdachte ging er op de fiets van het slachtoffer vandoor. De overvallen man deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Signalement

Het betreft een man met vermoedelijk een Antilliaans accent. Hij droeg een wit masker en had een donkere jas aan met in het midden, ter hoogte van de rits, een bruin vlak.

De politie zoekt getuigen van beide overvallen. Mocht u rond de genoemde tijdstippen en locaties iets hebben gehoord of gezien, of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

4 gedachten over “Overval op Zwollenaren bij pinautomaat”

  1. Het accent kan ook gespeeld zijn, als ik een overval zou plegen zou ik dat ook doen….auch! ik struikel over…he wat doet dat witte masker hier…. 😉 😀

  2. Zo… das heftig

    DAs niet even een gewone overval. Ik had echt wel minimaal 20 kleuren in mijn broek hebben gehad. Eng verhaal dit. Hoop dat ze hem snel pakken! Wit masker lijkt mij best eng in het donker met het mes verlicht door straatverlichting? Iiiieeewww!! Redengenoeg om alles te geven en te rennen als een gek..

Reacties zijn gesloten.