Het weer: Grijs en soms motregen, ’s avonds kans op fikse buien

Foto van auteur

Vechtdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag ligt Zwolle onder een dikke laag grijze bewolking. Daar kan af en toe wat motregen uit komen, veel zal het niet zijn. Wie in de motregen langs de Vechtdijk staat en nergens kan schuilen, die zal wel een beetje nat worden.

Veel meer nattigheid komt later uit een front met stevige buien. Dat trekt vanaf ongeveer 18.00 uur over de stad. Schrik niet als het even flink tekeergaat met zware windstoten en flink wat regen binnen korte tijd. Rond 22.00 uur is die boel voorbij en klaart het op. Voor het zover is, wordt het overdag 10 graden.

Het voelt donderdag flink kouder aan, door de stevige zuidwestenwind. Windkracht 4, om precies te zijn. Later op de middag een verder aantrekkende wind, gevolgd door genoemde windstoten tijdens buien.

Vrijdagochtend maakt Zwolle een goede kans op een stralend februarizonnetje. We profiteren van de invloed van een hogedrukgebied boven Frankrijk. Daardoor krijgen we een vrijdag met zon en wolken, waaronder het waarschijnlijk wel droog blijft. Het kwik komt tot 10 graden op de thermometer. Door die dekselse wind is het voor het gevoel kouder.

Zaterdag is er de hele dag kans op buien. En er staat een behoorlijke bries, windkracht 5 tot 6 uit het zuidwesten. Windstoten tot ongeveer 70 kilometer per uur behoren nog steeds tot de mogelijkheden. Diverse weermodellen houden deze windprognose vol. In de loop van de middag afnemende wind. Het is met maximaal 12 graden erg zacht.

Zondag is het zaak om carnaval te vieren op een locatie met een waterdicht dak, want er gaat dan veel regen vallen. Pas in de avond lijkt het minder te worden met de regen. De wind doet het kalmer aan dan op zaterdag.