Verkeersmaatregelen rondom wielerevenement ‘De Ster van Zwolle’

Foto van auteur

Zwolle – De 60e editie van het wielerevenement ‘De Ster van Zwolle’ vindt op zaterdag 29 februari plaats.

Om het sportevenement veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen. De maatregelen gelden tussen 13.00 en 18.00 uur. Het gaat vooral om maatregelen op de Ceintuurbaan ter hoogte van de Isala. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Binnenstad: Op zaterdag 29 februari klinkt om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein. De wielerploeg rijdt dan via de Sassenstraat – Sassenpoort – Groot Wezenland – Luttenbergstraat – Wethouder Alferinkweg – Marsweg – Oldeneelallee.

Op de Oldeneelallee is de officiële start waarbij de wielerploeg via de Nieuwe Deventerweg – Hollewandsweg Zwolle verlaat. Verkeer ondervindt hiervan voor korte tijd hinder.

Ceintuurbaan: Ergens tussen 13.00 en 14.00 uur passeert de wielerploeg de Ceintuurbaan die dan vanaf de N35 uit de richting Hasselt komt. De wielerrenners rijden via de Ceintuurbaan – Oude Meppelerweg – Kranenburgweg de stad uit. Het verkeer ondervindt hiervan korte tijd hinder.

De finish is ook dit jaar aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, ter hoogte van Isala.

De wielerploeg komt vanuit Zalk naar Zwolle om via de Spoolderbergweg – IJsselallee – Oldeneelallee – op de Ceintuurbaan te finishen. De verwachte aankomsttijd is tussen 15.45 en 16.15 uur. Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken is het verkeer in de omgeving voor korte duur gestremd. Direct na de finish wordt de locatie opgeruimd zodat het verkeer weer kan doorrijden.

Loopfietswedstrijd: Voor de eerste keer zijn er tussen 14.15 en 15.45 uur op de finishlocatie loopfietswedstrijdjes voor twee- en driejarigen en vier- en vijfjarigen. Meelevende supporters kunnen de deelnemers aanmoedigen vanaf de zijkant van de weg.

Ceintuurbaan afgesloten: Vanwege de verdubbeling van het spoor Zwolle – Herfte vinden er werkzaamheden plaats aan de Ceintuurbaan ter hoogte van de Heinosetunnel. Tijdens de Ster van Zwolle is de Ceintuurbaan op het gedeelte tussen Leo Majorlaan en Oldeneelallee in beide rijrichtingen tussen 13.00 en 18.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook is Ceintuurbaan tussen Dr. Spanjaardweg en Dr. van Heesweg afgesloten. Hierbij gaat het om de rijrichting naar A28. De tegenovergestelde rijrichting blijft open.

Verkeer komend vanaf de N35 richting A28 wordt omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee. Verkeer op de Ceintuurbaan richting N35 wordt via de Leo Majorlaan – Marsweg – Oldeneelallee omgeleid.

De oversteken op kruisingen Leo Majorlaan – Dr.Spanjaardweg en Wipstrikkerallee/Kuyerhuislaan blijven toegankelijk tot op moment dat de wielrenners de oversteken passeren en tijdens de sprint naar de finish, ergens tussen 15.45 en 16.15 uur.

Isala blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 en Wijheseweg wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. Dit staat aangegeven met routecode 2.

Vanwege de veiligheid geldt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg ter hoogte van de parkeergarage van Isala tijdelijk eenrichtingsverkeer. Verkeer dat de parkeergarage tussen 14.00 en 18.00 wil verlaten wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.