Jol verboden om afscheid Jaap Stam te fluiten

Foto van auteur

Zwolle – Jaap Stam en zijn manager Henk van Ginkel hebben van de KNVB te horen gekregen dat de uitnodiging voor Dick Jol om de afscheidswedstrijd van de voormalig international te fluiten moet worden ingetrokken.

De Scheveninger is het door de voetbalbond verboden om op 26 juli in Zwolle in actie te komen als Stam het met Ajax opneemt tegen een team vol met internationale sterren met wie hij ooit samenspeelde zoals Cocu, Frank en Ronald de Boer, Seedorf, Maldini, Bergkamp, Gattuso, Inzaghi, Nesta en special guest Romario. Coach is Guus Hiddink. “Ik ben hier heel ontstemd over”, aldus Henk van Ginkel. “Het was de uitdrukkelijke wens van Jaap Stam om Jol uit te nodigen en er was al een akkoord uit Zeist.”

Naar de reden kan Van Ginkel slechts gissen. “Jol en Zeist liggen elkaar niet zo, maar ik vind het belachelijk dat wij de dupe zijn van een conflict, waar wij volledig buiten staan. Ik zal hierover zeker contact opnemen met directeur betaald voetbal Henk Kesler en hoop dat de maatregel snel wordt teruggedraaid. We leggen ons hier niet zomaar bij neer.”

De KNVB heeft inmiddels laten weten dat Roelof Luinge naar Zwolle zal afreizen voor het inmiddels uitverkochte duel. Jaap Uilenberg van scheidsrechterszaken, die een paar dagen vakantie heeft, zegt de achtergrond van de beslissing niet te weten. Jol zegt vanaf zijn vakantieadres van niets te weten en gaat er gewoon vanuit dat hij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam op 26 juli in Zwolle fluit.

Bron: Telegraaf

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Jol verboden om afscheid Jaap Stam te fluiten”

 1. Juist dit soort potjes moet je Dick Jol laten fluiten want dan kan hij geen schade aanrichten in tegenstelling tot b.v. potjes zoals Sparta- Feyenoord afgelopen seizoen! >:(

 2. “Waarom zou ik niet fluiten?” is het eerste dat scheidsrechter Dick Jol zegt als hij met het gegeven wordt geconfronteerd dat de KNVB hem heeft verboden het afscheidsduel van Jaap Stam op 26 juli te fluiten. “Ik heb niets gehoord tot zover, dus ik ga er vanuit dat ik er gewoon sta in Zwolle”, vertelde de arbiter deze ochtend op Radio 538 bij het programma Evers Staat Op.

  Hij zegt verrast te zijn door het nieuws. “Ik zit nu al 3,5 week in Servië op vakantie. Ik heb hier geen krant, geen mail of iets anders. Ik ben volledig van de buitenwereld afgesloten, dus ik ben nergens van op de hoogte gesteld. Komende maandag ben ik weer thuis. Dan zal ik eens rustig mijn e-mail gaan controleren.”

  Jol wil er verder niet op reageren. “Wat kan ik hier op zeggen?” De Scheveninger zegt Jaap Stam een ’toffe kerel’ te vinden. “We konden het altijd erg goed met elkaar vinden. Ik was blij dat zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel me benaderde om zijn afscheid te fluiten. Het is een hele eer.”

  ELF

 3. KNVB is niet zo gezellig. Clubje demente seniele oldtimers, net zo als UEFA en FIFA. Ze blokkeren bv al jaren de introductie van een onafhankelijke digitale scheidsrechter (= camera). In andere sporten wordt hier al jaren gebruik van gemaakt. :'(

 4. bemoeienis?
  Wat is de volgende stap van de KNVB? Gaan ze zich ook bemoeien met de opstelling voor deze wedstrijd? Belachelijk!!!!!

 5. Stelletje oude wijven zijn het daar met Kesler voorop……
  Waarom niet de wens van Jaap Stam inwilligen ?

  Nu staat er weer zo’n verdwaalde Groninger op deze afscheidswedstrijd, of…..zou Luinge zelf ook opzouten ? “Kontelikker”

 6. Luinge wil Jol laten fluiten
  Dat laatste mag je dan terugnemen, heheheheh…

  Nu staat er weer zo’n verdwaalde Groninger op deze afscheidswedstrijd, of…..zou Luinge zelf ook opzouten ? “Kontelikker”

  Roelof Luinge heeft er geen problemen mee als Dick Jol de afscheidswedstrijd van Jaap Stam toch gaat fluiten. Jaap Stam zou graag Dick Jol zien fluiten op zijn laatste wedstrijd, maar de knvb heeft Luinge aangesteld.

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/sport/2008/07/luinge_wil_jol_laten_fluiten.html

 7. Ik heb kats geen verstand van voetbal, heb er eigenlijk een hekel aan, maar dit is wel heel erg raar. Er ligt een verzoek, maar die wordt afgewezen omdat er wellicht een ‘ruzie’ tussen een scheids en de bond is? Flauw hoor, en dat voor zijn laatste wedstrijd.

 8. Heet van de pers: hij stopt bij de KNVB en fluit nog wel enkele vriendschappelijke wedtsrijden, waaronder die van Jaap Stam. Is dat probleem ook weer opgelost 🙂

 9. ja
  Ja, ik stuurde het net naar de admin, is ook geverifieerd dat hij idd in Zwolle gaat fluiten, de KNVB kan er ook naar fluiten. ;D

Reacties zijn gesloten.