Record aantal deelnemers Salverda Berkumloop

Foto van auteur

Zwole – De inschrijving voor de Salverda Berkumloop op 26 augustis 2008 is inmiddels gesloten. Het maximum aantal inschrijvingen van 1200 deelnemers is bereikt. Dat is een record!


John Kirui, de winnaar van 2007

Zoals gebruikelijk staan weer twee traditionele afstanden op het programma: 2 Berkumer mijlen (ruim 5 kilometer) en de KNAU-gecertificeerde 10 kilometer. Tijdens de Salverda Berkumloop wordt dit jaar gelopen voor het goede doel. Hiermee willen de organisatie, in samenwerking met SportService Zwolle, het dit jaar over een andere boeg gaan gooien. De nieuwe opzet is er op gericht een drietal lokale goede doelen te sponsoren. Deze doelen zijn: VG Sport Zwolle, de Cliniclowns en het Jeugdsportfonds Zwolle. Deze worden gesteund door respectievelijk de ambassadeurs Harm Wolters, Peter Vader en Hennie Spijkerman. De ambassadeurs nemen uiteraard zelf ook deel aan de loop.

De lopers kunnen zelf beslissen naar welk goed doel hun inschrijfgeld moet gaan. Daarnaast kunnen lopers zich, ook ten behoeve van het goede doel, laten sponsoren door familie, vrienden, bedrijven etc. en dit in de vorm van een extra bijdrage kenbaar maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Record aantal deelnemers Salverda Berkumloop”

 1. even goed de route doorspreken voordat ze de hekken plaatsen. twee jaar terug kwamen ze bij mij door de straat omdat de route verkeerd was uitgezet

 2. ja 2 jaar terug was een dikke blunder van de organisatie. de bewoners van de sparrenlaan worden hopenlijk niet weer de dupe

 3. Hopen dat mijn vriend en goede buur ronald ‘m weer uitloopt deze keer.

  gokje: die ronald heeft de halve marathon ook gelopen en woont in berkum?

 4. die beroepslopers moeten geweerd worden van de loop. erg onsportief en het ghaneese kwartet wint ieder jaar weer.
  het initiatief spreekt mij wel erg aan, gezalfd en gezegend zijn de sponsoren en organisatoren..

 5. Hoop ook dat mijn beste kameraad Ster de loop op een volwaardige manier uitloopt. En Ster pas op dat je tijdens de voorbereiding weer niet met je dronken kloten door het prikkeldraad heen loopt.Misschien ff bij Kleingansei langs voor de zegen?

 6. helemaal mee eens kleingansei, die donkere broodlopers verzieken elk jaar weer de sfeer. ze reizen heel nederland af en pakken in alle loopjes hun euro,s mee, avond na avond. niemand kent de namen en heeft er wat mee. ze worden als vip,s behandeld en kennen niet eens de naam van de stad waar ze zich bevinden.

 7. ik wil nog wel ff vermelden dat ik dit zeker niet racistisch bedoel…….. gelukkig is dick op vakantie anders had ik allang een kat gehad

Reacties zijn gesloten.