MegaBenefitFestijn ondanks de regen een succes

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdagmiddag vond onder een redelijke belangstelling op het Assendorperplein het MegaBenefitfestijn plaats. Het was volgens de organisatie en de 130 vrijwilligers, ondanks het slechte weer, een geweldige dag. Er traden 30 Nederlandse artiesten voor een enthousiast publiek op.

De bekende Zwolse zanger Harm Wolters opende het muziekfestijn. Daarna traden onder andere Danny Zomers, Gewoon Wim, De Zotte Zusjes, Linda Tapkens, Petra Wolters en Reinier Vegter op. Stadsomroeper Peter Vader praatte de middag aan elkaar. De Zwolse Tweede Kamerleden Eddy Hijum en Arie Slob ondersteunden het initiatief. De inkomsten van dit festijn ging naar de goede doelen de Clini Clowns en Sociaal Werk Assendorp. Twee sponsors plezierden de organisatie met 725 euro.

20 gedachten over “MegaBenefitFestijn ondanks de regen een succes”

 1. heel slecht
  Ik vond het een prima idee en heb dan ook vanmorgen afgestemd op de lokale radio zwolle. Al snel sloeg mijn positieve gevoel om in een negatief beeld. Wat een slechte muziek. Wat een wansmaak. Hoe kan het toch dat iemand als Harm Wolters, die toch leuk kan zingen, tussen dit soort charlatans gaat staan die niet één noot zuiver kunnen zingen. Het was een aanfluiting; zoiets moet nooit meer kunnen, zeker niet in de buitenlucht. Denk ook eens aan al die arme buurtbewoners, of aan de vogels in de buurt. Die zijn weken van slag.

 2. MBF
  De een vindt het wel leuke muziek en de ander niet !!
  Iedereen heeft zo zijn eigen mening…
  Waar het om gaat is dat er geld werd ingezameld voor het goede doel, en dat iedereen gratis zijn medewerking heeft verleend.
  Het was verder een leuke dag…. Alleen jammer dat het weer niet meewerkte.

 3. Organistatie?

  Laten we eerlijk zijn: die 40 toeschouwers die er waren legitimeren een dergeljike reactie niet….

  Het was een aanfluiting. Gewoon toegeven, klaar. En volgend jaar met iets goeds komen, of het gewoon niet doen. Goed doel of niet.

 4. zo erg klonk het in het begin van de ochtend niet juist daarin tegen heel goed..

  de eerste zanger was voor mij met een paar anderen toch wel een van de beste! ik weet niet wie het was..
  Klonk vrolijk lekker vlotte tempo muziek.

  Al vond ik het in de middag steeds slechter gaan en inderdaad zo vals als maar kon.. dat ik dacht van nou nou dat kan beter..
  Maar voor het goede doel was het goed hoop dat er genoeg geld uit gehaald is..

  En als iemand het weet welke artiest ik bedoel die het eerste optrad bij de benifit concert wil die dan eventjes melden!? ;D

 5. Had de gemeente het zomerpleinfestival nu maar gewoon gesubsidieerd, dan zou dit hele fiasco waarshijnlijk helemaal niet door zijn gegaan… 🙁
  Volgend jaar beter!

 6. vals zingen
  nou ik ben het er niet mee eens dat het een en al vals was. >:(
  er waren een aantal die echt heel vals zongen, maar er stonden toch ook een aantal die echt geen valse noot uitbrachten denk eens aan,
  reinier vechter,harm wolters, petra wolters,cris de roo,sandy nou noem ik wel artisten op die toch echt wel goed kunnen zingen,alleen ben ik het met je eens dat het op de radio niet zo goed klonk, maar op het plein was het geluid uitstekend!! 🙂

 7. Vanuit de stoel :
  Meneer Ben
  Van uit je luie stoel is het makkelijk om commentaar te leveren.Mogen ze volgend jaar rekenen op jou als vrijwilliger,geef dan je adres en telefoon nummer dan kunnen ze je bereiken.Goede ideeën zijn denk ik altijd welkom neem je vogels mee.
  😀 😀 😀 😀

 8. Beste Dinie,

  Dat lijkt me niet. Ik stel mijn goede naam zeker niet in dienst van fiasco’s. Maar het lijkt me dat er geen nieuwe editie komt na deze wanvertoning. En zet nu maar weer snel Frans Bauer aan in je knusse huiskamertje. Dag Dinie.

 9. Hallo Daan,

  Ter info. Het Zomerpleinfestival kon voor de editie van 2008 wel rekenen op subsidie. Niet omdat het een ‘evenement’ is (daarvoor gelden ingewikkelde voorwaarden (zelfde die voor Stad als Theater geldden), maar een andersoortige culturele ‘activiteit’. Voor een ‘activiteit’ gelden minder strenge voorwaarden. Waarom het er dan nog niet van is gekomen, is mij echter onbekend. Misschien dat Eildert (die ook wel eens weblog leest)/Eureka dat kan aangeven? Ik ben d’r ook wel benieuwd naar.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen

 10. ondanks alle goede bedoelingen ten spijt was het een grote aanfluiting met hoog 3e rangs en uitgerangeerde artiesten gehalte. Ik kan mij ook vinden in Beppie Flodder zijn mening. Toegegeven het weer bracht nu ook niet echt een positieve noot.

 11. Het is mijn soort muziek niet, maar het neerbuigende toontje van Ben bezorgt me kippenvel op plekken waar ik het nooit had vermoed. ‘En zet nu maar weer snel Frans Bauer aan in je knusse huiskamertje. Dag Dinie.’……brrrr, enge man!

 12. Martijn,

  Niet omdat het een ‘evenement’ is (daarvoor gelden ingewikkelde voorwaarden

  Ditzelfde geldt voor vergunningen daaromtrent.
  Wordt het niet eens tijd om die voorwaarden wat eenvoudiger te maken? Ik heb in organisaties van evenementen in Deventer en Zwolle gezeten. De papierwinkel van Zwolle is dubbel zo groot. Dat wat men allemaal wil weten over een evenement is bijna obsessief.

 13. Kan iemand mij vertellen hoe ik aan cd’s van Danny Zomers kom? Dan kan ik ze gebruiken als onderzetters. Groetjes!

 14. Wat een negatieve reacties,ga zelf maar eens wat doen.
  Ik heb bewondering voor mensen die dit soort evenementen organiseren.
  Zij verdienen meer respect dan jullie nu laten blijken.
  Ook bewondering voor de artiesten die ondanks het weer en de lage opkomst hun stinkende best hebben gedaan.
  Ik heb in ieder geval een leuke middag gehad.
  Ik hou zelf niet van voetbal daarom ga ik me ook niet negatief uitlaten over dit verschijnsel.
  Misschien moeten jullie dit ook eens gaan doen!!!!

Reacties zijn gesloten.