Coen Klappe en Pascal Riem verlengen trainerschap bij Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Kampenaar Coen Klappe en Zwollenaar Pascal Riem blijven ook volgend seizoen de selectie van korfbalvereniging Oranje Zwart in Zwolle trainen en coachen. Dit heeft het bestuur van Oranje Zwart bekend gemaakt.

“Het is mooi om te zien dat dit trainersduo het naar zijn zin heeft en dat de groep een enorme positieve ontwikkeling doormaakt. Als vereniging zijn we enorm blij dat wij dit nieuws zo vroeg in het seizoen al naar buiten kunnen brengen. Dat betekent dat het goed zit tussen beide partijen en de focus op de toekomst ligt, en dat geeft rust”, zegt Harry Dreuning, voorzitter Technische Zaken bij Oranje Zwart. 

Klappe en Riem zijn dit seizoen aan hun avontuur begonnen bij Oranje Zwart en zullen de ingeslagen weg volgend seizoen voortzetten. “De groep heeft dit seizoen grote stappen gezet in de verandering van het spel, daar zijn we al verder mee dan we vooraf hadden verwacht. Dat is een groot compliment naar alle spelers, want zij moeten het uiteindelijk in het veld laten zien”, aldus Klappe.

Het trainersduo krijgt ondersteuning vanuit de versterkte commissie Technische Zaken van de korfbalclub. Dreuning: “Als familieclub willen we niet alleen presteren op de korte termijn, maar ook bouwen aan succes op de lange termijn”. Mede daarom is gekozen om de commissie uit te breiden met Jacqueline Malestein, een verenigingsmens pur sang en met Wanda Veld, oud-eerste speler en als kind bij Oranje Zwart begonnen met korfbal.