Opening expositie “Kans op Gezondheid”

Foto van auteur

In het kader van het project “Kans op Gezondheid” organiseert het COS Overijssel, centrum voor internationale samenwerking, in de periode van  1
december t/m 6 december een expositie in de Broerenkerk te Zwolle. Vrijdagmiddag werd de bijzondere expositie geopend door de directeur van COS, dhr. Paul Hendriksen.

 

Als je ziek bent, ga je in Nederland naar de huisarts. Een stelsel van
ziekenzorg en ziektekostenverzekeringen zorgt ervoor dat je een goede
medische behandeling krijgt. In ontwikkelingslanden bestaat deze basiszorg niet, maar er zijn méér problemen: er is een enorm taboe rond reproductieve zorg voor vrouwen, de ziekte aids maakt duizenden slachtoffers en er bestaat een constante dreiging van malaria. De samenbundelingscampagne Kans Op Gezondheid staat stil bij deze problemen en hoopt -door discussies, campagnes en regionale activiteiten- deze situatie te verbeteren. In Overijssel vestigt het COS de aandacht op deze problematiek door middel van een foto- en kunstexpositie.

De Zwolse band: Nagaru

Foto’s: Evert Veldhuis

Doel van deze expositie is om de bevolking in Overijssel stil te laten staan bij de problemen en ontwikkelingen omtrent het begrip “gezondheid” in ontwikkelingslanden. Dit aan de hand van foto’s en schilderijen; allen met hun eigen boodschap en vanuit hun eigen invalshoeken.


De deelnemende beroepsfotografen zijn: Stichting Wildverband, Johannes Ode, Ruben Meijerink, Benno Neeleman, Raoul Kramer, Hes Mundt en Barry Wijnandts. De deelnemende kunstenaars zijn: Marit Otto, Gea Blijenberg en Rolina Nell.

De expositie is op de volgende dagen voor publiek geopend:
1 december van 14.00 tot 18.00 uur; 2 t/m 5 december van 12.00 tot 18.00
uur en 6 december van 9.00 tot 13.00 uur.
Toegang is gratis.

Broerenkerk , Achter de Broeren 1, 8011 VA te Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Opening expositie “Kans op Gezondheid””

Reacties zijn gesloten.