Dader steekpartij Pieter Steijnstraat gepakt

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdagavond 17 juli kreeg de politie een melding dat aan de Pieter Steijnstraat een 55-jarige man uit de gemeente Staphorst gewond was geraakt na een steekpartij.

De man zat in zijn auto en was met een vrouw in gesprek toen er een man op zijn auto af kwam. De man bedreigde de Staphorster met een mes of een ander scherp voorwerp en gaf aan de man aan dat hij zijn geld aan hem af moest geven. Dit deed de man niet. Hierop werd hij door de andere man met vermoedelijk een mes of een ander scherp voorwerp in de linkerschouder gestoken. De man reed daarop in zijn auto naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwonding werd behandeld. Uit het rechercheonderzoek bleek dat een 20-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats mogelijk betrokken was geweest bij de poging tot beroving. De man werd aangehouden en legde een bekennende verklaring af en is ondertussen voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Dader steekpartij Pieter Steijnstraat gepakt”

 1. En dat in de pieter steijnstraat, een straat waar ik altijd zo fris en schier netjes opkijk. Mensen mensen, waar gaat dit heen met onze maatschappij.
  en dan een zo jonge jongen erbij betrokken. waar zijn zijn ouders denk ik dan, wordt er niet meer opgevoedt tegenwoordig???

 2. Mus, even iets nieuws, opvoeding hoeft hier niets mee te maken hebben. Soms worden mensen gewoon als agressief geboren….Als ouder ga je toch niet de hele tijd bij je zoon van 20 in de buurt zijn? Die heeft na zijn opvoeding wellicht helemaal zelfstandig zijn pad gekozen….

 3. Ik denk dat criminaliteitsbestrijding in alle gevallen oorzaakbestrijding is. De hele atitude van de maatschappij is er op gericht, zoveel mogelijk geld binnen te halen en daarbij een zo hoog mogelijke status.

  Mensen die dit niet op een legitieme manier kunnen bekokstoven, blijven de aandrang voelen. Deze mensen kunnen criminaliteit dan zien als passend initiatief. Criminaliteit heeft vervolgens weer charmes die voor sommige mensen interessant zijn. (zie maffiafilms). Deze mensen kun je opvoeden om in het gareel te blijven, maar sommige mensen kunnen gewoon niet met deze maatschappij overweg.

  Wanneer we criminaliteit echt willen stoppen, is er maar een manier; de hele maatschappij in de basis veranderen….

 4. Ik denk wel, dat er iets aan gedaan moet worden om herhaling te voorkomen.
  Maar dit soort volk wordt toch gewoon telkens weer opgepakt of niet dan? Je moet ze een alternatief bieden waar ze niet om heen kunnen: werken voor je geld! En met het geld dat je daarvoor krijgt genoegen nemen.

 5. Ik denk dat dat soort voortplantingsbeperkingen inderdaad eng zijn. Wel vind ik, dat ze iemand die op deze manier mensen berooft nooit meer helemaal uit het vizier moeten laten verdwijnen!
  En tja…dan zit je er maar aan vast: telkens als er bij je in de buurt iets gebeurd is word je er als eerste op aan gekeken!

Reacties zijn gesloten.