Joop Van Ommen niet meer nodig

Foto van auteur

Zwolle – Na vijf jaar trouwe dienst is hij niet meer nodig voor de catering tijdens de thuiswedstrijden van FC Zwolle. Kan gebeuren, zegt Joop van Ommen, maar de manier waarop hij aan de kant is gezet zint hem niet.

Maandagmiddag, vijf dagen voor de afscheidswedstrijd van Jaap Stam, belde Van Ommen met het kantoortje van FC Zwolle. Of hij woensdag de spullen alvast klaar kon zetten voor de catering tijdens de wedstrijd. Dat was niet meer nodig, hoorde hij; er was een andere oplossing gevonden voor de catering. Van Ommen: “Ik kwam kennelijk niet meer in het plaatje voor. Maar niemand die de moeite nam mij even te bellen. Als ik zelf niet had gebeld en woensdag binnen was gestapt, was ik dan weggestuurd?” Wat het nog wranger maakt, zegt hij, is dat de club hem vier weken geleden wél belde toen er geld nodig was. “Voor het schoolvoetbal. Dat heb ik nog voor vijfhonderd euro gesponsord.”
 

32 gedachten over “Joop Van Ommen niet meer nodig”

 1. Zakenman van het jaar!
  Wat een jankverhaal ,alleen maar om FC Zwolle te beschadigen .Want als je een pachtcontract afsluit dan weet ook wanneer deze eindig is.

 2. yip moet hij weer iets anders bedenken om zelf beter van te worden.
  netjes zo toch !!! afval gooi je gescheiden weg en de op….. dus eerst.

 3. Makkelijk he,om nauw Joop maar eens even de zwarte Piet toe te spelen.
  Vergeet niet wat Joop betekent voor Zwolle,en het is een schande hoe de plaatselijke fc ,daarmee omgaat.
  Fc Zwolle ken een voorbeeld nemen aan clubs als ajax,fijenoord,psv.
  Die weten wel hoe je met een coryfee wel te waarderen.
  Joop ,ik vergeet je niet .

 4. Zou wel eens willen weten hoe het verhaal echt in elkaar zit. Joop heeft natuurlijk wel e.e.a. betekend voor dak- en thuislozen en de WRZV. @ Rova; weet je zeker dat Joop dingen deed om zelf beter van te worden?
  Beschadigen en oordelen is makkelijk maar wel graag gebasseerd op feiten.
  Valt me van Michael Amsman tegen dat hij niet even bij de FC langs is geweest om te horen wat hun van Joop’s lezing vonden. Is toch het 1e principe in de journalistiek?!

  Misschien heeft Michael de mogelijkheid om hier nog even te reageren of registreert hij alleen wat hij hoort?
  Volgens Joop hebben de projectontwikkelaars de FC in hun greep. Ook komt de hier gister genoemde Wim Salomons nog even langs (die na een conflict de catering van het stadion kwijt was geraakt). Joop: “Wim zwoor dat hij had geregeld dat ik de platte horeca zou behouden. Zijn advocaat was daarbij aanwezig.” Nu is nog niet bekend wie het gaat doen.

  Is iemand in staat uit te leggen hoe het ECHT zit?

 5. Salomons kwam recent in opspraak toen hij zich terugtrok uit de plannen voor hotel en horeca in en bij het nieuwe FCZwolle- stadion. Naar verluidt kreeg Salomons de financiering niet rond. Zelf beweert Salomons zich uit het plan te hebben teruggetrokken omdat ‘partner’ ROC Landstede de afspraken over het hotel niet nakwam. Omdat hotel en stadionhoreca via een gezamenlijke keuken in het complex aan elkaar verbonden waren, heeft Salomons uiteindelijk ook afgezien van de exploitatie van de horeca in het stadion zelf.

  Dus hier staat FC Zwolle helemaal buiten . Dat Salomons van Ommen de platte horeca heeft beloofd kan dan wel ,maar als Salomons zich terug trekt om wat voor reden dan ook, is het toch logisch dat Salomons die belofte dan ook niet meer waar kan maken.
  Dus Dhr.van Ommen moet zich eerder beklagen over Salomons dan over FC Zwolle.

 6. Duidelijk: de FC staat er helemaal buiten, maar moest ineens wel een nieuwe exploitant zoeken. Tja, je hebt afspraken, afspraken met “wat als dan-gehalte” en afspraken Ramon. Joop zei er dus dit over: “Wim zwoor dat hij had geregeld dat ik de platte horeca zou behouden. Zijn advocaat was daarbij aanwezig.”

  Je laatste regel lijkt me juist maar Joop zegt ook in De Stentor: Manager Edgar van Perlo kan er niets aan doen, denkt Van Ommen. “Die is best van goede wil, maar hij heeft natuurlijk weinig te vertellen. De projectontwikkelaars hebben FC Zwolle in hun greep.”

  Het blijft jammer dat Michael Amsman met een éénzijdig verhaal kwam.

 7. Wim zwoor (…)

  Willen wij dat weten? ;D

  Ter info:
  zwe·ren (onovergankelijk werkwoord; zwoor, heeft gezworen; zwering)
  1 tot een zweer worden, een zweer krijgen, hebben

  zwe·ren (overgankelijk werkwoord, ook absoluut; zwoer, heeft gezworen)
  1 een eed of eden afleggen, onder ede bevestigen

 8. Joop
  Beetje kinderachtig van Joop van Ommen.
  Een zakenman is hij dus niet. Had hij zelf maar zo slim moeten zijn de hele catering te gaan doen. Maar blij dat die ongure types weg zijn. Beetje nette dames er achter en je verkoopt een keer zo veel.

 9. Regel 1 voor exploitanten is dat ze pro-actief zijn om contact met hun klanten te onderhouden. Het kan je dus niet gebeuren dat je kort voor het nieuwe seizoen bericht krijgt. Een ondernemer die de slachtofferrol kiest, heeft gewoon geen goed werk geleverd.

 10. Maar heb je ook een (kleine) prijsverhoging voor je consumpties over jcastoel13rij11, of vind je het allemaal al duur zat?

 11. Altijd hetzelfde met de Stentor, stemming maken tegen FC Zwolle…hoeveel dezelfde discussies hebben we nu niet gehad, 65 en AOW, toegang tot hoofdtribune en nu weer Joop van Ommen. Maar als je Joop intikt op Google zul je zien dat Joop met iedereen overhoop ligt. Boos op iedereen en het ligt nooit aan Joop zelf. Hij weet zichzelf altijd in de slachtoffer-hoek te plaatsen. Nu, de catering was zeer pover en duur. Een kop koffie kan echt voor een Euro verkocht worden i.p.v. de 1.50 die Joop vroeg. Omgerekend betaalde hij Salomons rond de 800 Euro per wedstrijd, gemiddeld 3200 bezoekers. Rekent u maar uit, oh wat zielig! Ik ben blij dat ie weg is!

 12. @ Magic, Dat is wel het belangrijkste argument dan.
  @C. Is 1,50 voor een bakkie in een voetbalstadion schandalig duur? Benieuwd wat je straks betaald. Je bent aardig op de hoogte mbt Salomons’ handel.

 13. horecauitbuiting Joop van Ommen
  Dat was een leuk commentaar van Han van Zuidam en die jopie splinter in bescherming neemt uit zijn eigenbelang,maar echt eerrlijk reageren kan hij dus niet als het “slachtoffertje”” van zijn arbeidsverleden bij een grote bank en door Joop zogenaamd uit de goot geholpen ook natuurlijk uit eigenbelang.
  Zal het hier nogmaals benadrukken dat dakloze zwervers onbetaald bij het Ossterenkstadion snacks,koffie en frisdrank stonden te verkopen en waarna de goed gevulde geldlades richting de WRZV sporthallen vertrokken en daar geteld door Joop en aanhang en waar natuurlijk zwart gewerkt word met als argument dat de daklozen daar aan sociale activiering deden tijdens de verkoop zoals corrupte gemeenteraadsleden het zo mooi konden vertellen in opdracht van Jopie splinter maar waar het hier op neer kwam dat er sprake van was van economische slavernij en uitbuiting van kansarmen met medeweten van het College van B&W en de gemeenteraad en natuurlijk werden er geen premies en inkomstenbelasting betaald nog maar niet te spreken van omzetbelasting.
  geen kletsverhaal! Want ik was erbij toen dit gebeurde en berichte erover naar instanties en gemeenteraadsleden.

 14. Verkoopunits gaan over op betalen met munten
  15-01-2009

  Vanaf 23 januari gaat cateraar Eurest Leisure werken met munten in de verkoopunits onder de tribunes. Groot voordeel van deze munten is de snelheid waarmee de klant geholpen wordt.

  De medewerkers van Eurest Leisure hebben niet meer met wisselgeld te maken en de klant hoeft niet meer contanten uit te tellen en te wachten op wisselgeld. Nog belangrijker is dat de prijsstelling door het gebruik van deze munten naar beneden kan. Eurest Leisure heeft inmiddels vaste intrek genomen in de verkoopunits, waardoor tevens op- en afbouwkosten komen te vervallen. De prijs voor een muntje gaat naar ?? 1,66.

  De betaalmunten kunnen worden aangeschaft bij de automaten die aan de buitenkant van de verkoopunits bevestigd zijn. Betaling met contanten is vanaf 23 januari niet meer mogelijk.

  De medewerkers van Eurest Leisure gaan samen met u voor een succesvol verloop van het voetbalseizoen voor FC Zwolle.

 15. haha 😀
  das waar, het lullige is dat ik on-topic eigenlijk weinig weet te melden….zie mijn reactie dan maar als bijdehandte bijkomstigheid 😉
  mon excusé

 16. mooi werk dat de heer R. Donker een boekje los doet over Joop v.O. De politiek in zwolle doet er toch niets mee want iedereen heult met hem mee, doet t altijd goed bij de kiezers, een beetje sociaal doen.

 17. horecaslavernij en Pauropus bv.
  Op aansluiting van het artikel dat Jopie splinter niet meer gelukkig nodig is bij het horecagebeuren bij het Ooosterenkstadion moet ook nog het uitzendbureau Pauropus bv. vermeld worden opgericht in 2004-2005 door de toenmalige ambtenaren van de afdeling bijzondere doelgroepen van de gemeente Zwolle de Hr. Eelke Blokker en Hr. Geert Kuper die samen met Joop van Ommen het concept hebben uitgedacht van dit uitzendbureau om zo dakloze zwervers onbetaald te werk te zetten in en rondom de WRZV sporthallen zoals de snackkraam bij de Whytermeplas en Oosterenstadion en een bouwmarkt aan de Nervisstraat in de Marslanden ook vallend onder Joops “Handelsonderneming” zodat hij geen duurbetaalt personeel hoefde aan te nemen. En deze sociale uitbuiting gebeurde met instemming van de gemeenteraad van Zwolle met hun ” hoog democratisch “gehalte en waar burgers geen inspraak hebben want alles is al van tevoren bekokstoofd,kijk maar naar de Oude Mars met een jury van ambtenaren die Delta Wonen als winnaar uitriepen in de competitie met t”Zand”.
  Delta Wonen die met de twee andere Zwolse woningcorporaties teveel bestuurlijke macht hebben binnen het gemeentebestuur van Zwolle en dan heb men het over een democratische volksvertegenwoordiging die een gemeenteraad moet voorstellen
  Er werden toen in oktober 2003 al vragen over gesteld door de SP fractie aan het college van B&W van Zwolle over de onbetaalde werkzaamheden bij de WRZV sporthallen en daarbuiten maar die deden het met de dooddoener af van beschuldigingen van derden en gingen gewoon door met het schenden van sociale rechten van mensen onder ogen van de VVD,CDA en PvdA en Groenlinks/de Groenen,D”66 en SP plus de Swollwachtfractie en die het hadden over “sociale activering” van daklozen,ex-gedetineerden en WIA klanten.
  Zie ook op de googlefunctie;Indymedia “ook daklozen moeten verplicht papier prikken ” en sta verbaasd hoe gemeentes het Europees Sociaal Handvest en Europese Verdragen schenden in het kader van hun uitleg van de Wet Werk en Inkomen.

Reacties zijn gesloten.