Sfeergroep wil ‘Meer blauw-wit’ in stadion

Foto van auteur

Zwolle – FCZ Tifosi, de supportersgroep voor een fanatieke en positieve sfeer in het Oosterenk Stadion, start komend seizoen met de actie ‘Meer blauw-wit!’. Doel is meer supporters de clubkleuren blauw en wit te laten dragen tijdens thuiswedstrijden. Hoofdprijs is een door de selectie gesigneerd shirt.

Voorzitter Fred Meeuwissen van FCZ Tifosi: Wij vinden dat de clubkleuren blauw en wit de laatste jaren steeds minder te zien zijn op de tribunes bij FC Zwolle. Jammer, wat ons betreft. In een poging onze clubkleuren weer massaal terug te krijgen in het stadion, hebben we deze actie bedacht.” FCZ Tifosi roept alle supporters van FC Zwolle op om in ieder geval tijdens de thuiswedstrijden de clubkleuren met trots te dragen. Meeuwissen: “Dit kan door middel van een blauw witte trui, een petje, een sjaal en zo zijn er nog veel meer manieren te bedenken. Dat gebeurt nu ook al, maar nog niet genoeg vinden wij.”

Een vaste fotograaf maakt tijdens de thuiswedstrijden van vijf supporters die het blauw-wit met trots dragen een foto. De foto’s komen vervolgens op de website van fcztifosi.nl te staan, en supporters kunnen tot de eerstvolgende thuiswedstrijd stemmen wie de titel ‘supporter van de wedstrijd’ verdient. De supporter met de meeste stemmen krijgt een kleine prijs. De wedstrijdwinnaars dingen vervolgens per periode mee naar de periodeprijs. Aan het eind van het seizoen wordt uit de zes periodewinnaars uiteindelijk een ‘supporter van het seizoen’ gekozen. Deze winnaar zal de hoofdprijs uitgereikt krijgen: een gesigneerd thuisshirt van FC Zwolle.

Voorzitter Meeuwissen: “Het leuke aan deze actie is dat de bezoekers van onze website tegelijkertijd de jury voor deze actie zijn. Het is een actie van, voor en door supporters. Uiteindelijk is het vooral een verhaal van laten zien dat je trots bent op FC Zwolle en eenheid en sfeer op de tribunes zo een handje meehelpen.” De actie ‘Meer blauw-wit’ gaat officieel van start tijdens de open dag van FC Zwolle, op zaterdag 2 augustus. FCZ Tifosi is ook dit jaar weer op de open dag aanwezig met een eigen kraam. Hier wordt de eigen kledinglijn verkocht en kan het spandoek dat gebruikt is voor de afscheidswedstrijd van Jaap Stam van dichtbij worden bekeken. Degene die raadt uit hoeveel stipjes het portret van Jaap Stam bestaat, kan bovendien een leuke prijs winnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Sfeergroep wil ‘Meer blauw-wit’ in stadion”

 1. Zeker een goed initiatief. Wat is FCZ Tifosi eigenlijk?
  Is dat de supportersclub of zoals bij alle clubs een afscheiding van de supportersclub? Iedereen in Blauw/ wit

 2. ja zeer goed idee dat blauw -wit misschien iets voor die grauwe grijze muur war je tegenaan kijkt,blauw-wit gestreept maken met op enkele plaatsen het wapenscild van de club

 3. Stadion opfrissen
  Men moet de binnenkant van het stadion laten behandelen door de graffitispuiters die de Amsterdam Arena ook mooi fleurig hebben gemaakt, het lijkt nu wel een grafkelder.

 4. ZwollArt
  Leuke ideeen! Vind die in de ArenA heel mooi, maar Zwolse trots Serch One ken ik niet. Kunstenaars uit Zwolle zelf zouden eigenlijk een streepje voor moeten hebben. Zoals de portretten binnen die door Henk Heideveld zijn gemaakt.

 5. @ Ronaldo
  De meeste leden van de supportersclub komen al in blauw-wit naar de wedstrijden. Deze actie is eerder bedoeld voor degenen die dat nog niet doen. Goeie actie van FCZ Tifosi!

 6. ZwollArt
  geschreven door dick, op 29 juli 2008 om 22:49
  Leuke ideeen! Vind die in de ArenA heel mooi, maar Zwolse trots Serch One ken ik niet.
  ________________________________________
  Zo’n beetje europa’s meest gewaardeerde graff. schrijver 😉

  fan numero 1 van m iig (A)

 7. Serch One is niet alleen 1 van de besten van europa ook heeft hij al eens een aantal workshops gedaan in de States hij zal zeker wat gaan doen BINNEN het stadion.

  Verder een goede actie van FCZ Tifosi wees idd trots op je club en je clubkleuren .

  EEN ZWOLLE HART IS BLAUW WIT

 8. Zuidski, heb al gegoogled naar hem/haar, maar vond geen afbeeldingen. Je zou er een paar op het algemeen log kunnen zetten 🙂

Reacties zijn gesloten.