Bram Tankink naar Profspektakel in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De eerste Tourrenner die is vastgelegd voor het woensdag 13 augustus te houden Peperbus Profspektakel is Bram Tankink, de sympathieke coureur uit de ploeg Rabobank. De 29-jarige in Haaksbergen geboren Tukker eindigde in de jongste Tour de France als zestigste, op bijna twee uren achterstand van de Spaanse winnaar Carlos Sastre van het team CSC Saxo Bank. Tankink reed de hele Tour in dienst van kopman Denis Menchov, die uiteindelijk na een fantastisch gereden tijdrit beslag legde op de vierde plaats in het eindklassement van de Tour de France 2008.


Archieffoto Weblog Zwolle

Bram ‘De Tank’ is de middelste uit een gezin van drie. Hij heeft één broer (Huub) en één zus (Annemiek). Al op jonge leeftijd is hij fanatiek bezig met het beoefenen van diverse sporten. Fietscross, judo en wat later atletiek. Al gauw ontdekte hij het plezier van het lopen. Vanaf zijn 7e t/m 14e beleefde hij veel plezier in de atletiek en op wat latere leeftijd met name de looponderdelen op de baan 800m / 1500m en in de winter het veldlopen. In de zomer van 1991, tijdens een vakantie in Frankrijk, is hij verslingerd geraakt aan het mountainbiken. Op een gehuurde ATB heeft Bram, samen met zijn broer en vader meegedaan aan een toerrit en Bram vond het ‘helemaal te gek’. Na de vakantie heeft hij zelf een fiets gekocht en is op een speelse manier tochten gaan fietsen. In de zomer van 1993 heeft Bram samen met zijn broer en een vriend na een vakantie in Zuid-Frankrijk vanuit Mende een fietstocht naar huis gemaakt. Ruim 1500 km in 13 dagen. Al snel daarna reed hij zijn eerste mountainbikewedstrijd. In 1996 was hij Nederlands beste junior en won hij bijna alles wat er te winnen was. Hij kreeg toen de bijnaam De Tank, stopte met mountainbiken en ging zijn kunsten op de weg tonen.

Met succes want in 2000 werd hij nationaal kampioen bij de beloften en kreeg hij een contract bij Farm Frites, het team dat .later fuseerde met Domo. Na dit team verkaste Bram Tankink naar de Belgische formatie van Quick Step Davitamon en sinds dit seizoen rijdt hij in de ploeg Rabobank.
Kwaad maakte hij zich in de Tour de France van 2008 op de op doping betrapte Italiaan Riccardo Ricco. ‘Ik snap zo’n jongen niet. Hij zet niet alleen z’n eigen carrière op het spel, maar van een hele ploeg en heeft de wielersport gewoon een heel slechte dienst bewezen. Als ik hem tegen kom geef ik ‘m een klap op z’n muil. Ik heb hem overigens de dag voordat hij van het toneel verdween al geslagen tijdens de wedstrijd. Ricco is gewoon een vervelend ventje.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Bram Tankink naar Profspektakel in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.