Weer nieuwe proefspelers voor FC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – FC Zwolle heeft opnieuw een speler uit Zuid-Amerika op proef. Waar het in de voorgaande gevallen om talentvolle jongeren ging, betreft het nu de 28-jarige Braziliaanse middenvelder Tiago Bernardi.

Bernardi zal zich deze week nog melden in Zwolle voor een proefperiode. De middenvelder, die tevens als verdediger inzetbaar is, kwam eerder uit voor Santos, FC Thun en Coritiba. Bij Thun speelde hij in de Champions League onder meer tegen Ajax. Trainer Jan Everse legt aan VI uit waarom er nu een ervaren speler op proef komt. “We hebben gezocht naar jonge, maar spelers van het kaliber Eric Botteghin zijn niet zo makkelijk te vinden. Daarom kijk ik nu naar ervaring, naar jongens die al wat hebben meegemaakt en goed kunnen voetballen. Ik hoop dat deze jongen ons weer iets sterker maakt.” Naast Tiago Bernardi is de Argentijnse spits Juan Pilili deze week in Zwolle. Hij kwam o.a. uit voor Club Haro Deportivo, en Cadiz CF.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Weer nieuwe proefspelers voor FC Zwolle”

  1. FC Zwolle heeft een voorstel neergelegd bij Arsenal over de huur van Vincent van den Berg. Daarover hoort de club donderdag meer. Esteban Giglio krijgt een contractvoorstel. De linksback uit Argentinië kan voor een jaar tekenen.

  2. Zwolle gaat toch geen tweede SK Beveren worden, h?? Die hadden op een gegeven moment 10 van de 11 spelers in het veld met een Ivoriaans paspoort. Zij zijn inmiddels tot inkeer gekomen en hebben geen van de 15 Ivorianen (op het hoogte-, zo je wil dieptepunt) meer onder contract staan.

  3. @Wilbert:
    Dat zal wel meevallen gezien de 6 5-regel die eraan zit te komen.
    Dan mag je hooguit 5 buitenlanders in het veld hebben.

Reacties zijn gesloten.