Andrea Bosman wil vlammen in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Andrea Bosman is woensdag 13 augustus één van de vele kanshebbers voor de zege in de Zwolse vrouwenwedstrijd, voorafgaand aan het tiende Peperbus Profspektakel. Enkele weken terug triomfeerde de in Ermelo wonende topper uit de DSB-ploeg van Dirk Scheringa achtereenvolgens in Geldrop, Noordwijk, Epe, Obdam en de eerste etappe van de Ronde van Bretagne, waar ze de sterkste was in de sprint van een kopgroep van 20 dames.

In Zwolle wil Andrea graag knallen. Dat ze momenteel tot veel in staat is bleek in de begin juli gehouden Ronde van Epe, waar ze maar liefst 50 van de 60 kilometer alleen voorop reed. ‘Zwolle is de finale van het criteriumklassement voor dames. Voorafgaand aan een aantal profkoersen na de Tour de France zijn ook wedstrijden voor dames. Daar wordt een klassement van bijgehouden en in Zwolle is de finale. Dat betekent dus een wedstrijd in een wedstrijd. Je hebt dan meiden die de wedstrijd willen winnen en anderen die rijden voor het klassement.’ Andrea zegt ‘zin in Zwolle’ te hebben. ‘Het is een nieuwe wedstrijd in de binnenstad én mijn broer woont in Zwolle,’ zegt Andrea. ‘M’n broer Dirk is een trouwe supporter van me en ook hij hoopt natuurlijk dat ik een goed figuur sla in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Andrea Bosman wil vlammen in Zwolle”

  1. Ter info:
    Dit bericht is afkomstig uit de Peperbus.
    De schrijver van de meeste sportartikelen in de Peperbus is diezelfde broer Dirk Bosman.
    Makkelijk reclame voor z’n zus zo…

  2. De damesronde van het Peperbus Profspektakel wordt voor de eerste keer verreden. Het is een open wedstrijd. Dat houdt in dat er fel gestreden gaat worden voor de overwinning. Het is pertinent niet waar dat de organisatie iemand aanwijst die de wedstrijd moet winnen.

Reacties zijn gesloten.