Fietsroutenetwerk nu ook bij Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Veel mensen in de IJsseldelta hebben ze al zien hangen; de witte bewegwijzerde bordjes met groene nummers er op. Fietsen van knooppunt naar knooppunt. Stel zelf een route samen en ontdek mooie plekjes met de fietsroutenetwerkkaart. Dat kan nu ook in Kampen, Zwolle en Zwartewaterland: of wel de IJsseldelta. Sinds eind juli is deze kaart te koop bij de VVV’s in de IJsseldelta voor € 5,95.

Het fietsroutenetwerk bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes in de gemeentes Kampen, Zwolle en Zwartewaterland. Stel in het netwerk eindeloos veel fietsroutes samen met behulp van ‘knooppunten’. Er zijn al fietsroutes vanaf 10 kilometer, met uitbreiding tot elk gewenst aantal kilometers. Heel eenvoudig: volg de bordjes van knooppunt naar knooppunt. Onderweg stoppen voor een kopje koffie of een lunch? Dat is geen probleem, via icoontjes zijn horecagelegenheden maar ook leuke bezienswaardigheden terug te vinden op de kaart.

Informatiepanelen worden in september geplaatst

Wat nog wel ontbreekt, zijn de grote informatiepanelen met de kaart van de omgeving op elk knooppunt. Er is een start gemaakt met de productie en plaatsing van deze infopanelen en gedurende de maand september zullen ze er zeer waarschijnlijk allemaal staan. Maar samen met de kaart en de knooppuntbordjes kan er nu ook al goed gefietst worden door het netwerk van de IJsseldelta.

De fietsroutenetwerkkaart ‘Stap op in de IJsseldelta’ is voor € 5,95 te koop bij de VVV’s in Kampen, Zwolle, Hasselt en Zwartsluis. Kijk voor meer informatie op www.vvvijsseldelta.nl of www.fietseninoverijssel.nl.

 

1 gedachte over “Fietsroutenetwerk nu ook bij Zwolle”

Reacties zijn gesloten.