Controle op waterrecreanten

Foto van auteur

Zwolle/Hasselt/Zwartsluis – Tijdens de zomerse dagen van afgelopen week heeft de politie IJsselland in samenwerking met het Regionaal Milieuteam diverse controles uitgevoerd op het Zwarte Water en op de Vecht. Daarbij viel op dat watersporters en waterliefhebbers nog veel verbeteren kunnen op het gebied van veiligheid. Met name de snelle motorboten, jetski’s en waterscooters bleken meer eens niet te voldoen aan de wettelijke voorschriften.

Naast tal van waarschuwingen werd er 34 keer proces-verbaal opgemaakt voor de volgende zaken: geen vaarbewijs (5x), geen dodemanskoord (11x), overtreden maximumsnelheid (8x), geen brandblusser aan boord (1x), waterskiën op een niet-toegestane locatie (3x) en overtreden van de Visserijwet (6x

9 gedachten over “Controle op waterrecreanten”

 1. @dick: ik vind van niet. helaas gebeuren er jaarlijks op het water nog teveel dodelijke ongelukken, met namen veroorzaakt door personen met hiergenoemde vaartuigen. wat mij betreft mogen deze controles vaker uitgevoerd worden!

 2. Wat mij betreft mogen die controles ook vaker, begrijp me niet verkeerd. Bedoel juist dat het me verleidelijk lijkt, als er weinig scheepvaart en controle is, ff bij te gassen.

 3. Ben je gezellig aan het sporten, krijg je verdorie een boete voor wildzwemmen en het overschrijden van de maximum zwemsnelheid. Als bonus krijg je ook nog eens een prent omdat je je niet kunt identificeren.
  ;D

 4. er wordt vaak veel te hard gevaren. ik heb een woonboot bij de agnietenplas en lig vaak te schudden op de bank als er weer zo,n wilde langskomt.

 5. geschreven door Gezellig, op 5 augustus 2008 om 20:08

  Ben je gezellig aan het sporten, krijg je verdorie een boete voor wildzwemmen en het overschrijden van de maximum zwemsnelheid. Als bonus krijg je ook nog eens een prent omdat je je niet kunt identificeren.

  Je weet toch dat je altijd ergens een ID in je string moet hebben zitten? 😀

Reacties zijn gesloten.