Pure Passie met Jonnie en Thérèse Boer

Foto van auteur

Zwolle – Ze runnen driesterren restaurant de Librije, nog een restaurant, een winkel en een gezin. Aan vierentwintig uur per dag hebben Jonnie en Thérèse Boer nu al niet genoeg. Toch wordt er aan het imperium van de topkok en de gastvrouw/sommelier een nieuw avontuur toegevoegd: een klasse hotel. In Pure Passie, vanaf dinsdag 5 augustus bij RTL 4, is te zien hoe het dit echtpaar vergaat bij de totstandkoming van hun nieuwste aanwinst en worden ze gevolgd tijdens hun dagelijkse beslommeringen.

Op een van de mooiste locaties in Zwolle wordt het hotel met restaurant (Librije zusje) en kookatelier gerealiseerd. Het Spinhuis is een oude vrouwengevangenis die van boven naar beneden moet worden verbouwd. Vanaf de sloop tot aan de opening zijn de vorderingen, de frustraties en de mijlpalen te zien. Daarnaast geeft Pure Passie de kijker letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken bij de familie Boer. Twee mensen die op culinair gebied niet alleen in ons land maar ook ver daarbuiten de absolute top hebben bereikt en heel hard werken om dit niveau te behouden. Dat allemaal naast hun gezinsleven met hun twee kinderen, Jimmie en Isabelle.

Het imperium begon in 1996 met De Librije. Een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt. De allermooiste producten met echte smaken vormen de meest fantastische gerechten. De drie Michelinsterren die het restaurant inmiddels heeft, waren nooit een doel op zich voor Jonnie en Thérèse maar zijn verdiend door de eerlijke en gepassioneerde manier waarop zij met hun vak omgaan. Het behalen van deze culinaire Oscars is heel knap maar het behouden ervan nog moeilijker. De verwachtingen zijn hoog en elke dag weer moet er een topprestatie worden geleverd. Niet alleen in de keuken maar de hele entourage moet aan de hoge eisen voldoen. Jonnie en Thérèse zien de Librije dan ook als de basis van hun succes.

In vier afleveringen wordt de kijker meegenomen in het leven van dit horecagezin, hun gastronomische belevenissen en hun dagelijkse beslommeringen. Een leven dat volledig in het teken staat van koken en gastvrijheid.

Uitzending: vanaf dinsdag 5 augustus, tussen 21.30 en 22.30 uur, bij RTL 4. Herhaling vanaf dinsdag 12 augustus om 18.45 uur bij RTL 8.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Pure Passie met Jonnie en Thérèse Boer”

 1. gezellig de tent kan wel gezellig zijn maar de prijs na afloop boort een gat in je buidel en dan heb je het gezellig gehad maar komt met de schrik vrij

 2. Precies Remco ze heeft niets met status maar voor de gewone man is het niet betaalbaar daar.Ik zie mij daar niet even met een paar kinderen gaan eten ,dat is voor mij niet betaalbaar .

 3. Je zal mij er ook niet zo gauw een paar van die liflafjes zien eten voor verschrikkelijk veel geld, maar Jonnie en Thér?se zijn wél gewoon leuke mensen die een zeer goede naam hebben opgebouwd in culinair Nederland. 😉

 4. Het is ook nooit goed hier in Zwolle. Een doodgewone kerel en zijn vrouw hebben een restaurant van faam opgebouwd. Nu ook winkel, hotel etc. brengt werkgelegenheid en publiciteit met zich mee ! GEZELLIG

 5. pffff…
  ..wat een gezeur altijd over de betaalbaarheid van de Librije..een vette BMW uit de 7 serie is toch ook niet voor iedereen betaalbaar? Gaan we dan ook met z’n allen bij Oolbekkink lopen zaniken?

 6. Ach. Dat weet je van te voren toch. Voor goedkoper voor kun je altijd nog naar Kolk gaan.

  Haha, ik woon tegenover Kolk en heb Jonnie en Therese met een dikke zak patat naar buiten zien komen 😉

  Tja, waarom ook niet 😀

 7. Status is niet per definitie gebonden aan een dikke portemonnee…Therese kan status dus best gebakken lucht vinden terwijl haar hotel en restaurant toch relatief prijzig zijn….

Reacties zijn gesloten.