FC Zwolle speelt gelijk tegen MVV

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen 2008 – 2009 in de Jupiler League gelijkgespeeld tegen MVV uit Maastricht. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloze 0-0.


Esteban Giglio zet een Zwolse aanval in

De vernieuwde ploeg van trainer Jan Everse opende de competitie matig in het nieuwe eigen stadion. Van MVV werd een doelpunt afgekeurd. Er kwamen, mede doordat de seizoenkaarthouders (2750 verkocht tot nu toe) een introducee mee mochten nemen, 5415 toeschouwers op de wedstrijd af. In de basis stonden de kersverse aanwinsten Kaprálik, Görner en Guarino. Zwolle, dat op een betere start van de competitie gehoopt had, kwam niet tot scoren. Bryssinck, Gomez en Di Lallo van MVV kregen geel.


Thiago Grizolli

Overige uitslagen:

BV Veendam SC Cambuur-Leeuwarden 0-3
Fortuna Sittard FC Emmen 1-2
Helmond Sport AGOVV Apeldoorn 1-2
FC Dordrecht FC Eindhoven 2-0
VVV-Venlo Go Ahead Eagles 5-0
HFC Haarlem TOP Oss 2-1
FC Omniworld RBC Roosendaal 1-2
Excelsior Telstar 0-1
FC Den Bosch RKC Waalwijk 1-1
FC Zwolle MVV 0-0

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “FC Zwolle speelt gelijk tegen MVV”

  1. @ Ydick
    en dan is het gratis. is toch juist goed dat de club de seizoenskaarthouders een een gratis kaart geven om iemand mee te nemen. door deze actie moet je een stadion in zwolle wel vol krijgen omdat er in zwolle van die azijnzeikers als jou zijn. nou in het engels doe je je naam wel eer aan. je bent een dick!

  2. heb alleen de samenvatting van nog geen 5 minuten gezien op rtl 7 en kan dus niet oordelen op het vertoonde spel. na afloop was jan everse niet ontevreden, wat wil je, de ploeg is nog lang niet op elkaar ingespeeld, dat zal in de toekomst vast wel beter worden. wat me wel weer opviel,van het publiek zie je (haast) niets, alleen die foeilelijke betonnen wanden. hier moet men perse iets aan gaan doen b.v. tribunes doortrekken totaan het veld, andere cameraopstelling, want dit is sfeerloos, het lijkt wel of er helemaal geen toeschouwers zijn. anti reclame voor zwolle en de FC.

  3. @ fan: Zweer is niet zo fijn om te hebben hoor. Dan heb je een wond die is gaan ontstekken. Ik denk dat je sfeer bedoelt. Tenzij jij het hebt over de supporters als raddraaiers….. 😉 8)

  4. 10.500 plaatsen
    willen ze zelfs de gratis kaartjes niet hebben :'(
    zal de tribune dus de volgende keer – 25% BEZET ZIJN :'(
    hier kan je niet vrolijk van worden :'(


  5. @ Ydick & djeck

    Helemaal gelijk djeck! Dick lijkt me niet iemand die verder kijkt en een toekomstvisie heeft… lekker altijd klein blijven…

  6. Hier krijg ik een maag zweer of is het maag sfeer van.
    Doet er niet toe hoe je begint maar hoe je eindigt, dat is bepalend en verder niets.

  7. Een voetbalstadion ontwerpen is een specialisme
    Het is niet helemaal duidelijk of de donkere hoge muren (met oh mijn hemel, al die deuren er ook nog in…) nu moeten worden toegeschreven aan de architect of dat de directie van FCZwolle de schuldige is of de ontwikkelaar.
    Feit is dat de architect g??n ervaring had met een stadion ontwerp. Feit is ook dat het bestuur van FCZwolle niet afkerig was van vier nieuwe Johan Cruijff-tribunes… :'( :'( :'(

    Tja, als dit je enige wensen zijn …

    In ieder geval heeft de architect braaf, niet gehinderd door veel kennis van moderne voetbaltempels (gaf ie zelf ook toe:'( ) een hele verschrikkelijke hoge muur getekend, een soort super hoge Johan Cruijff muur, iedereen tevreden dacht ie …

    Nou niet iedereen! Dat blijkt wel uit de enorme kritiek die alom is losgebarsten.

    De muur blauw-wit schilderen of volhangen met reclame (idee van FCZwolle) is onvoldoende en zal de blunder niet wegpoetsen.

    Wil je niet steeds nagedragen krijgen alle kritiek en hoon die nu al landelijk de muur over zich heen heeft gehad, dan zal je rigoreuze maatregelen moeten treffen en de tribunes tot aan het veld moeten doortrekken, dit is de enigste optie.

  8. tip: mischien wil bouwbedrijf moes dit klusje wel voor een klein prijsje realiseren, zodat het stadion uiteindelijk compleet en mooi wordt, ook voor de tv kijkers.

  9. Je kunt ook het veld gaan ophogen ( 1.50) dan heb je er gelijk een gracht tussen…..
    Toch niet te geloven dat je met je volle verstand, er zulke tribunes plaatst !!

  10. Ik begreep dat het een tijdskwestie geweest is waar de KNVB geen medewerking aan verleend heeft. Zwolle verzocht de eerste wedstrijden uit te spelen zodat ze dit nog konden realiseren, maar hier ging de KNVB niet mee akkoord.
    Stoeltjes doortreken naar beneden is wel een mooie oplossing, maar als dit in het beginsel niet het idee is lijkt het mij niet zo ineens realiseerbaar.

  11. Nieuwe voetbalwet -stadions zonder grachten mogelijk-
    Als je de ontwikkelingen volgt dan worden de nieuwe stadions zowel in Engeland als op het Continent (- zie de EK Zwitserland/Oostenrijk) , ontworpen zonder grachten. Dit is niet alleen gedaan vanwege de sfeer maar ook vanwege de veiligheid zodat de toeschouwer een vluchtweg naar het veld wordt geboden.

    Betreed je evenwel zonder directe (vlucht)noodzaak het veld dan volgt onherroepelijk een ban voor het leven. Hier wordt in Engeland zeer streng de hand aangehouden.

    De nieuwe strenge voetbalwet in Nederland is een kwestie van tijd, maar dat deze wet er gaat komen dat is zeker.

    Ook in Zwolle moet men inhaken op de te verwachten veranderingen en niet nog een ‘ouderwetse gracht’ willen (door het veld op te hogen ontstaat zo’n gracht)

    Met slimme mogelijk mobiele tribunes die je dichtbij de wand plaatst kom je een heel eind. Deze tribunes zijn niet overdekt, maar kunnen voor een speciale prijs nieuwe toeschouwers lokken en tevens ruimte geven aan de vele honderden leden van regio-clubs die FCZwolle nu al gratis uitnodigt in het stadion, dan heeft FCZwolle de mogelijkheid nog veel meer groepen uit te nodigen en gaat het er weer ouderwets gezellig uitzien langs de lijn.

  12. Met slimme mogelijk mobiele tribunes die je dichtbij de wand plaatst kom je een heel eind. Deze tribunes zijn niet overdekt, maar kunnen voor een speciale prijs nieuwe toeschouwers lokken en tevens ruimte geven aan de vele honderden leden van regio-clubs die FCZwolle nu al gratis uitnodigt in het stadion, dan heeft FCZwolle de mogelijkheid nog veel meer groepen uit te nodigen en gaat het er weer ouderwets gezellig uitzien langs de lijn.

    Gaat nooit gebeuren. Er moet een ruimte tussen veld en tribune blijven van (ik dacht) minimaal 5 meter. Dit om hulpdiensten in geval van nood snel ter plaatse te laten zijn. Zo is het stadion ook ontworpen. De enige oplossing is in mijn ogen het ophogen van het veld.

  13. onmogelijk, gaat nooit gebeuren, er moet een ruimte tussen veld en tribune zijn van minstens 5 meter voor hulpdiensten

    Dat weet ik nog niet zo of het onmogelijk is … 😉
    Immers, de hulpdiensten kunnen _het veld_ benutten.
    Want ze kunnen er zo oprijden: er zijn geen barri?res -grachten-.

    En door-de-week schuif je die tribunes inelkaar zodanig dat de koerier/vrachtvervoerder zijn spullen bij de winkel kan afleveren.

Reacties zijn gesloten.