Feest 75-jarig Openluchtbad

Foto van auteur

Zwolle – Het Openluchtbad bestaat dit jaar 75 jaar. Dat werd zaterdag gevierd. Rico (van OPGEZWOLLE) opende het feest met het lied Buitenbad en een ballonwedstrijd.

Naast spelletjes voor de jongste kinderen in en rond het peuterbadje zoals blik gooien, snoep happen en een luchtkussen, was er op het grasveld ook van alles te doen voor de oudere kinderen. Er was een groot ‘vier op een rij’ spel zijn en een luchtkussen, wobbelfietsen en steltlopen. Er werd ook een competitie van ‘kussengevecht’ houden in het zwembad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Feest 75-jarig Openluchtbad”

 1. Openluchtbad
  Beste mensen dit is toch een zwembad wat nodig aan vervanging toe is! Dit jaar mijn laatste jaar als lid is. Ik zal het u uitleggen: Je betaald een ijna 40 euro voor een abonnement en dient ook nog eens drie keer de plas of poep van kinderen op te ruimen. Huur een professioneel schoonmaakbedrijf in die de boel schoon houdt zou ik zeggen. Nou daar pas ik nu voor, ik kom gewoon niet meer opdagen. Ook het veels te laat opengaan van het bad irriteert me mateloos! Al jaren is het in mei prachtig weer. Zorg dan dat je bad in orde is zou ik zeggen, nee hoor pas in juni kan de eerste duik genomen worden! Dit jaar was ik te laat voor het ophalen van het abonnement. Word ik per post geconfronteerd met een incassobureau, werkelijk mijn klomp brak, is dit een vereniging waar ik me voor moet inzetten, ongehoord! Nou door dit soort acties (en het hoge abonnementsgeld) is er voor mij geen lol meer aan. Gemeente Zwolle kijk eens naar Groningen waar ze met de Papiermolen een erg mooi en modern openluchtzwembad hebben waar ik mijn kinderen met een geruster hart achter laat dan 1 badmeester op 1000 andere mensen en vrijwilligers die langs de kant gapen of de andere kant op kijken! Dan is het nog raar dat niet iedereen tijdens de opendag naar binnenkan, maar dat het weer voor de elitie van de leden is. Werkelijk ongelovelijk!

 2. Zwolle mag sowieso weleens iets aan zijn openbare zwembaden doen. Voor een stad met 120.000 inwoners en een nog groter verzorgingsgebied is het arme troef wat de klok slaat!

 3. 75 jaar OLB
  ik snap helemaal niks van het verhaal van adrie van ostade. als je met je gezin lid bent van het OLB dan zijn de kosten op jaarbasis juist hardstikke laag. Als je een paar keer gaat heb je de kosten eruit. ons gezin is deze zomer al wel 30 keer geweest en dan gaan we met halve/hele gezin (en dan zijn we ook nog 3 weken niet geweest vanwege vakantie). hoezo duur ? Minder dan een euro per keer per persoon …

  En de 6 uur (!!) op jaarbasis vrijwilligerswerk stelt toch ook helemaal niks voor. toezichthouden, kassadienst, opruimen tegen sluitingstijd, bestuurslid zijn etc – dus dat poep en plas ruimen is lichtelijk overdreven.

  bad te laat open ? de reden daarvoor is toch makkelijk te achterhalen. Als je je verdiept in het OLB DAN weet je wat de oorzaken daarvan zijn. Een paar hardwerkende vrijwilligers doen er alles aan het bad klaar (onderhoud) en vol te krijgen.

  te laat abonnement gehaald – hele volksstammen laten dat ding liggen. het OLB maakt er wel kosten voor. Als je zo graag vroeg wilt zwemmen is het ook handig om het abonnement vroeg (of tenminste op tijd) op te halen. Dat hoort ook bij vereniging.

  kan nog wel even doorgaan. doe ik niet. Als je teleurgesteld bent in vereniging dan heb je het volste recht te stoppen als lid. Prima. Zou goed zijn je geluid te laten horen op de ledenvergadering – maar dat terzijde –

  Geldt niet voor mij en heel veel anderen. ik heb ook zaterdag weer genoten van het OLB. het feest kwam helaas wat aarzelend op gang, maar halverwege de middag was het er erg gezellig. We hebben als zwollenaren weer een heel mooi seizoen OLB gehad. Sons zat het bad bijna helemaal vol. Erg gezellig. Nooit gezeur, nooit rottigheid. Ik hoop dat we nog 75 jaar bij komt. Uiteraard moet er gerestaureerd worden. Daar heeft OLB andere partijen voor nodig. Zoals de gemeente. Ik ga er vanuit dat de gemeente ook het belang van het OLB inziet en een forse bijdrage levert (in meedenken en in geld) aan de komende restauratie. Zodat een van de mooiste zwembaden van Nederland (en wellicht welk meer dan dat – heb ook in het buitenland nog nooit zo’n zwembad gezien) voor Zwolle wordt behouden !

  8)

Reacties zijn gesloten.