NS verlengt speciale basisdienstregeling

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – NS verlengt de speciale basisdienstregeling die sinds 21 maart van start is gegaan. De verlenging is voorlopig tot en met 28 april. Dit heeft te maken met de verlenging van de maatregelen die het kabinet dinsdagavond deed. Reizigers die afhankelijk zijn van openbaar vervoer kunnen komende weken dus nog gewoon met de trein reizen.

Vanaf ieder station in Nederland rijden in alle richtingen twee treinen per uur. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. De NS adviseert reizigers goed voorbereid op reis te gaan en kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te checken. Wat nóg belangrijker is, is het houden va de 1,5 meter afstand, zowel op de stations, in de trein en zelfs bij het in- en uitstappen.

Aan de oproep van het kabinet om alleen te reizen wanneer dit strikt noodzakelijk is, wordt massaal gehoor gegeven. Dit leidde op 13 maart al tot stilte in de spits op station Zwolle. Toch hoopt NS dat er in de treinen voldoende afstand gehouden kan worden en belooft voor voldoende capaciteit om de inzet aan te passen wanneer dit nodig is.

Hoe lang er een speciale basisdienstregeling nodig is, is afhankelijk van of het kabinet nieuwe maatregelen afkondigt met betrekking tot het coronavirus.