Het weer: Veel bewolking en kans op een enkel buitje

Foto van auteur

Spinhuisplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend vroeg is het kwik na een vrij heldere nacht onder het vriespunt gezakt. Bewolking is ’s morgens onderweg naar Zwolle vanuit het noorden. Maar de zonsopkomst in het oosten om 7.09 uur is waarschijnlijk nog goed te zien.

Daarna krijgen we te maken met meer bewolking. De zon delft het onderspit. Helemaal zonder zon komt Zwolle niet te zitten, dankzij gaten tussen de wolken. Uit de gaten valt geen regen, uit de wolken misschien wel een beetje, vanuit een buitje dat zich vooral in de middag verstopt te midden van de andere wolken.

Er is weinig wind. ’s Morgens zoekt die het westen op, na enkele dagen met noordoostenwind. In de middag tijdelijk iets aantrekkend naar matig, kracht 3.

Nu de wind de koude noordoosthoek verlaten heeft, betekent dat niet meteen een hogere temperatuur. Integendeel, het kwik haalt de 10 graden amper, wat dinsdag in de volle zon wel lukte. Beide stadsweerstations van Weblog Zwolle meldden toen een score van een paar tienden boven de 10 graden.

Donderdag lijkt op woensdag qua weer. ’s Morgens kans op een zonnetje, waarna de wolken de show grotendeels overnemen boven de stad. Het blijft droog. De dag begint net boven nul – net geen vorst dus – en in de middag stijgt het kwik naar 10 graden. De wind raakt vooral in de middag op dreef met windkracht 4 uit het westen.

In de nacht van donderdag op vrijdag passeert een front met wat regen. Vrijdag overdag kan tussen de stapelwolken een bui over de stad komen.

De temperatuur gaat in het weekend enthousiast omhoog: 13 graden op zaterdag en op zondag worden maar liefst 18 graden berekend. Dankzij een naar zuidelijke richtingen gedraaide wind. De zon is van de partij, vooral op zondag.