Zwolse Valen 26ste op Olympische Spelen

Foto van auteur

Beijing – De 39-jarige in Zwolle wonende Noorse Anita Valen is op zondag 10 augustus in Beijing bij de Olympische wegwedstrijd wielrennen over 126,4 kilometer als 26ste geeindigd. Ze was daarmee 53 seconden langzamer dan de nieuwe Olympisch kampioen Nicole Cook (GB).

De race over 126,4 kilometer kende een rustige opening met een vertrouwd beeld. Nadat er twee uur lang verder niets was gebeurd, begon het flink te regenen. Het tempo ging omhoog, diverse renners braken uit, het peleton begon te krimpen en een groep van vijf renners nam de koppositie tot de finish waar Nicole Cook voor Groot Britannie het goud veroverde. Voor Anita was de wedstrijd in Beijing haar tweede Olympische deelname na Seoul in 1988 en haar laatste kans op een Olympische medaille. Ze zal zich de komende tijd gaan richten op de WK-wielrennen van 24 tot 28 september in Varese (It.).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Zwolse Valen 26ste op Olympische Spelen”

  1. Knappe prestaties van deze dame op die leeftijd tussen zo,n groep met een aardig tempo en flinke klimmen erbij want heb het bekeken op tv . En dan als 26ste eindigen is niet om je voor te schamen en jcastoel dat is zeker nieuws ,rijd jij maar eens op zo,n fietsje mee als je beter kunt .

Reacties zijn gesloten.