Korfbalvereniging Oranje Zwart brengt korfbal bij de leden thuis

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Nu alle korfbalactiviteiten niet meer mogen plaatsvinden in de ZBC-hal of op het veld bij het clubhuis op Sportpark De Marslanden zijn initiatieven ontplooid om de leden “thuis” te laten korfballen.

Vanaf 4 april jongstleden konden diverse leden van Korfbalvereniging Oranje Zwart palen, korven en grondplaten lenen. Middels voorinschrijving kon je een poging wagen om buiten, in je eigen achtertuin of op een veilige plek in de buurt de korfbal-skills te blijven beoefenen. De veiligheidsinstructies zijn meegegeven: niet met méér dan 3 kinderen bij een korf en met inachtneming van 1,5 meter afstand onderling.


Het doel hiervan is om de doorloopballen en afstandsschoten te blijven oefenen en met de nodige inzet hieromheen de conditie op peil te houden.
“Het Bestuur van Oranje Zwart heeft in samenwerking met een aantal vrijwilligers het voortouw genomen”, zegt Kasper Herrewijn, Bestuurslid van Korfbalvereniging Oranje Zwart.
Vanaf nu staan op diverse plekken in Zwolle korfbalpalen waar de kinderen zich heerlijk mee kunnen vermaken. De JAGRO van Korfbalvereniging Oranje Zwart bedenkt iedere week een nieuwe challenge voor de jeugdleden om thuis te gaan beoefenen. De vraag daarbij is: “Kun jij dit ook? Of misschien wel beter?!” De betrokkenheid blijft, ook al is dat nu op afstand. Voor meer nieuws of informatie omtrent Korfbal, neem een kijkje op de website: www.oranje-zwart.nl.