Jongerenproject over veiligheid in Dieze

Foto van auteur

Zwolle heeft een nieuw jongerenproject: ‘Create a safe place!’ Een project van het Protestants Dienstencentrum Overijssel/Flevoland en Jeugdwerkbureau STAP voor jongeren in de leeftijd van 10-16 jaar.

 

De winnaars van het project Talha Özen en Guessepa Darro

Groepen jongeren leerlingen van de Brede school het Wonderwoud kregen de kans om in hun omgeving onveilige situaties op te sporen, een plan te bedenken hoe deze situatie veranderd kan worden. De grote Finale-avond was vrijdagavond in wijkcentrum Rembrandtien. Op een creatieve manier presenteerden de groepen hun project aan de gemeente Zwolle. Jongerentoneelgroep Herman Junior uit Olst voerde het stuk ‘Veilig?!’ uit, een zeer populair stuk onder jongeren in de provincie Overijssel. De Finale-avond begon met een markt van stands van allerlei organisaties die te maken hebben met veiligheid, zoals de GGD, het CAD, Rijschool Hulleman en de BOGA. ‘Speelplaats Elzenstraat’ was de winnaar van het project. Tarik, Minh, Ilyas, Talha en Guessepa maakten een plan om hun speelplaats veiliger te maken. Als eerste prijs wordt dit plan door de gemeente uitgevoerd.

Wethouder Dannenberg hield een toespraak…

Foto’s: Evert Veldhuis

 

Het plan van ‘speelplaats Elzenstraat’ :

De speelplaats is kinderachtig en saai

Omdat de speelhut de klimrek en de zandbak alleen voor kleine kinderen is, willen wij graag een voetbalveld met hekken eromheen.

Speeltoestellen zijn beschadigt en onveilig

Speelhut

Speeltoestellen bijvoorbeeld de speelhut is onveilig want de trap die er naast staat is gevaarlijk een kind kan daar zo van af vallen.

Klimrek

De klimrek in het speelplaats is gevaarlijk omdat onder de klimrek geen zand is en als je valt dan bezeer je gelijk.

De zandbak is vies om in te spelen en er is weinig zand

De zandbank vinden wij vies omdat er ook soms afval zit en als het regent wordt de zand nat en vies en er is weinig zand om er in te spelen

Houten banken dat makkelijk vies kan worden

De houten banken worden gelijk vies en wanneer het regent hebben wij geen schuil plaats voor de regen en daardoor willen wij graag een dak er boven op

Veel hondenpoep

In de speelplaats zijn er veel honden poepen omdat er niemand op te borden (verboden voor honden om te poepen) let dus daardoor willen we graag dat er meer verbod borden komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)