Het weer: Kans op ochtendmist, daarna lenteachtig met zon en wolken

Foto van auteur

Campus
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag begint mogelijk met mist in de regio Zwolle. Die wordt opgeruimd door de zon, die er ‘s morgens meteen bij is. Strak blauw is het niet, de zon heeft de hele dag te maken met witte wolkensluiers op grote hoogte. Daar is niks mee.

Tevens kunnen enkele fotogenieke stapelwolken boven de stad verschijnen. Er valt geen regen uit, dinsdag blijft het droog. Het kwik begint ’s morgens met een minimumstand van 8 graden en eindigt in de middag met een maximum van 20 graden. Doordat de oostenwind zwak is, voelt het ook aan als 20 lenteachtige graden.

Maandag bereikten de thermometers van Weblog Zwolle waarlijk zomerse hoogten. In Zwolle-West werd 24,9 °Celsius opgetekend en in Zwolle-Centrum 25,0 °Celsius. Daar zou je in juni een vreugdedansje om doen. Zat je in de beschutting van je tuin of balkon in de volle zon, dan was het voor het gevoel nog veel warmer. De zon heeft al veel kracht.

Woensdag ligt Zwolle onder een hogedrukgebied, dat zorgt voor stabiel, droog weer met zonneschijn en enige bewolking. Mogelijk een beetje meer wolken dan op dinsdag. Maar de temperatuur doet er een schepje bovenop, dankzij aanvoer van warmere lucht uit het zuiden, reken maar op 24 à 25 warme graden.

Donderdag draait de wind naar het frissere noorden tot noordoosten. Het kwik blijft waarschijnlijk iets onder de 20 graden. Er lijkt meer bewolking te worden aangevoerd, maar misschien klaart dat plaatje nog op. De kans op droog weer is groot.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)