Het weer: Heel veel zon

Foto van auteur

Walstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag begint koud en eindigt warm in Zwolle. ‘s Morgens ongeveer 2 graden op je thermometer en ‘s middags 20 graden. Misschien nog iets warmer. In de vroege ochtend is op de grond lichte vorst mogelijk. En vooral in het buitengebied kunnen een paar mistbanken opduiken.

De zon brandt eventuele mist vanaf zonsopkomst om 6.35 uur vakkundig weg. Overblijft een blauwe lucht boven de stad met sluierwolken en misschien een stapelwolkje in de middag. Het is een kurkdroge dag, met vooral in de middag een lage relatieve vochtigheid. Was die buiten hangt, is in een mum van tijd droog, ondanks dat er weinig wind staat.

In de avond is het helder. Venus, de planeet van de liefde, is aan de westelijke hemel te zien als een opvallende, zeer heldere ster die niet twinkelt, maar een constant licht uitstraalt. Nu Venus tijdens deze vrijwel wolkeloze avonden zo goed te zien is, ontsteekt zij her en der wellicht een minnevuurtje of wakkert zij een bestaand vuurtje aan. Raadpleeg uw liefdes– en relatiehoroscoop voor meer informatie.

Vrijdagochtend is de situatie iets bekoeld. Althans buiten, want de temperatuur ligt slechts een paar graden boven nul wanneer het ‘s morgens licht wordt. Vrijdagmiddag is het minder warm dan donderdag, maar 18 graden in de stad zit er wel in. En natuurlijk ligt Zwolle de hele dag volop in de zon. De noordoostenwind trekt een beetje aan: windkracht 2 tot 3. Daarmee begint een vlag net te wapperen.

In het weekend is blauw de hoofdkleur boven de stad, terwijl witte accenten worden gelegd door enkele sluierwolken. Sommige modellen berekenen een enkele bui, maar die kans lijkt klein. De temperatuur ligt iets onder de 20 graden en er wordt meer wind verwacht.