Weer minder coronapatiënten in Isala Zwolle

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Vrijdag worden in totaal zestig mensen die besmet zijn met het coronavirus COVID-19 verpleegd in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dit zijn er 21 minder dan afgelopen dinsdag.

Isala-woordvoerder Gerben Hart gaf Weblog Zwolle vrijdagmiddag een update met de nieuwste cijfers. Momenteel liggen in Zwolle 31 patiënten op de reguliere corona-afdeling, de zogenoemde cohortafdeling, en 29 coronapatiënten liggen op de intensive care.

Woordvoerder Gerben Hart verklaart: “De afgelopen 24 uur zijn er een aantal patiënten met corona op onze IC verplaatst naar de IC’s van andere ziekenhuizen in Nederland. Dit doen we uit voorzorg. Isala is een regionaal traumacenter en moet altijd genoeg reguliere IC-capaciteit houden, voor acute doorverwijzingen of patiënten zonder corona die spoedzorg nodig hebben.”

De triagetent die bij de ingang van de Spoedeisende hulp stond is weggehaald. De druk op de ziekenhuismedewerkers die betrokken zijn bij de verpleging van coronapatiënten lijkt iets minder hoog te zijn. Toch is dit nog steeds een zware tijd, niet alleen voor medisch specialisten en verpleegkundigen in Isala, maar ook voor de medisch psychologen, de medisch maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers die actief zijn op de corona-afdeling.