Het weer: Bewolking, in de middag en avond kans op regen

Foto van auteur

Het Engelse Werk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is ‘s morgens vroeg nog een glimp van de zon te zien. Dat duurt niet lang. Vanuit het zuidwesten is dikkere bewolking onderweg naar Zwolle. Misschien vallen daar voor de middag al enkele druppels motregen uit.

In de middag stijgt de regenkans aanzienlijk, terwijl de temperatuur naar ongeveer 15 graden opkruipt. Dat is gevoelig koeler dan maandag, toen ons weerstation in het centrum nog een lekker oranjemaximum van 21,6 °C noteerde. Na regen komen dinsdagavond buien, die vermoedelijk de meeste neerslag los gaan laten. De wind is zwak tot matig, overwegend uit het noordoosten.

Gierzwaluwen zijn na maandenlang oponthoud in tropische streken weer waargenomen boven Zwolle. Deze vogels zijn onderdeel van het zomergevoel wanneer ze over de stad scheren. Hun timing is niet erg gelukkig, want dat zomergevoel is deze week ver te zoeken. De zon legt het meestal af tegen een te dik wolkendek waar af en toe regen uit valt.

Woensdag is de regenkans overdag klein maar niet nul. Als er wat valt, zal het niet veel zijn.

Donderdag komt een nieuwe storing vanuit het zuidwesten over ons heen. Het wordt nat, mogelijk de natste dag van de week. Momenteel wordt 5 tot 10 millimeter berekend over het hele etmaal. De wind is matig uit het zuidwesten.

Vrijdag is er kans op buien. Op de meeste dagen van deze week is 15 graden ongeveer de maximumtemperatuur. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar, maar het is even wennen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)