Het weer: Zon, wolken en kans op buien

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is het weeraanbod veelzijdig. Er is zon, wind, er zijn wolken – soms veel en omvangrijk – en de hele dag maakt Zwolle kans op een bui. De grootste kans op de dikste buien is er vanaf het middaguur. Dan is ook onweer niet uitgesloten.

De buien komen vanuit het zuidwesten en een fors exemplaar laat hagel vallen. De temperatuur in de ochtend is 8 graden en ongeveer 16 graden in de middag. De wind blijft overdag flink op toeren met windkracht 3 à 4 uit richtingen tussen zuidwest en west. Tijdens buien kunnen windvlagen optreden.

In de avond neemt de wind af. De fut gaat er dan ook uit bij de buien, hoewel in de nacht toch nog een enkel exemplaar kan verschijnen boven de stad.

Zaterdag is eveneens een buiendag. In de ochtend kan een voorloper al voor natte straten zorgen, waarna de buien rond het middaguur activeren. Is er ook zon? Ja, die schijnt tussen de grote stapelwolken door. De wind trekt in de middag aan van kracht 3 naar 4 en draait geleidelijk naar west tot noordwest. Het kwik komt op 15 graden in de middag.

Zondag is de kans op regen klein. Met flink wat zon en een temperatuur van ongeveer 17 graden wordt dit de beste dag van het weekend. De wind uit het noordwesten tot noorden is een stuk rustiger: windkracht 2 tot 3.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)