Het weer: Droog en ‘s middags steeds minder wolken

Foto van auteur

Wijde Aa
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag komt ons weer steeds meer onder invloed van hogedruk. Dat zie je in de middag aan de wolken die de aftocht blazen. De zon neemt het over boven Zwolle. Er is geen kans op regen meer.

Maandagochtend is het ongeveer 10 graden en het maximum in de middag stijgt naar 20 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten tot noorden, windkracht 2 tot 4. De meeste wind in de middag. In de nacht naar dinsdag koelt het onder een vrijwel heldere hemel af naar 6 graden, ideaal om bier of frisdrank buiten gratis koel te zetten.

Om het koel te houden, moet het dinsdagochtend de koelkast in, want het kwik loopt in de middag op naar 22 graden, wat een bovengemiddelde temperatuur is voor eind mei.

Dinsdag is er kans op ochtendmist, die na zonsopkomst om 5.26 uur oplost. Wie dinsdag in Zwolle een schilderij wil maken, kan alvast beginnen met een blauwe lucht en sluierwolken op grote hoogte. Daaronder a.u.b. een enkel wit stapelwolkje toevoegen.

De rest van de werkweek kan dat schilderij naar believen afgemaakt worden onder hetzelfde hemeldecor. Zon, blauwe lucht, sluierwolken en een enkele stapelwolkje waaruit geen regen valt, vormen vaste bestanddelen van het doek. ‘s Morgens is er weinig kans dat het van je schildersezel afwaait, ’s middags wel iets meer wind, kracht 3, uit het noorden tot noordoosten. De middagtemperatuur ligt deze week tussen 20 en 24 graden.