Wilson per direct vertrokken bij FC Zwolle

Foto van auteur

Spits Wilson Cruz da Silveira (21) is met onmiddellijke ingang weg bij FC Zwolle. De Braziliaan heeft de clubleiding verzocht zijn contract te ontbinden omdat hij veel last had van heimwee.

Na een succesvolle proefperiode in de voorbereiding van dit seizoen werd de spits vastgelegd door de club uit Overijssel. Hij tekende bij FC Zwolle een contract voor één seizoen. Hij was afkomstig van Portuguesa, een club uit de tweede divisie in Brazilië. Directeur Gerald van den Belt betreurt het vertrek van de spits. “Het is heel jammer voor een speler wanneer hij om deze reden zijn talent niet waar kan maken. We waren erg positief over hem op basis van zijn stage in de voorbereiding. Ook in het begin van de competitie liet hij zien waarom hij een contract had verdiend. Hij kreeg echter steeds meer last van heimwee en de laatste weken ging zijn spel er onder lijden. Op zijn verzoek hebben we zijn contract ontbonden.”

Wilson kwam zestien keer in actie voor FC Zwolle. Daarin kwam hij drie keer tot scoren. (bron: FC Zwolle.nl)

Foto: Peter Boitelle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Wilson per direct vertrokken bij FC Zwolle”

  1. ligt ook aan Zwolle! Niemand heeft hem opgenomen, of meegeholpen een sociaal leven hier op te bouwen. Hij liep soms wat verlaten rond en verveelde zich enorm. Helaas dat hij weg gaat, maar ja zo komt hij ook niet uit de verf.

  2. FC Zwolle is op zoek naar versterking voor haar voorhoede en denkt daarbij onder andere aan Gorgi Hristov. Gerald van den Belt, directeur van FC Zwolle, heeft aangegeven dat de eerstedivisionist de midvoor in de winterstop graag zou willen contracteren.

    De naam van Hristov is de laatste weken wel genoemd, ja. Maar we hebben nog zeker geen contact gezocht. Door de naam van Jasar Takak is in ieder geval een streep gezet. Zolang er geen financiele ruimte is kunnen we namelijk niets. We kunnen pas weer de transfermarkt op als een of meerdere spelers zijn vertrokkenâ??, aldus Van den Belt, tegenover het regionale dagblad De Stentor.

    In het seizoen 2003/2004 stond de aanvaller al eens onder contract in Zwolle, maar kon toen niet imponeren vanwege een opgelopen knieblessure. Daarna stond Hristov op de loonlijst bij het Schotse Dunfermline Athletic, Debreceni uit Hongarije en het Isra?«lische Hapoel Nazareth. Momenteel speelt hij voor de Griekse tweededivisionist Niki Volos.

    Bron: Voetbal Centraal

  3. Indrukwekkende staat van dienst, met als eind werkloos thuis en dat is dan de spits waarop FC Zwolle moet bouwen; ik kan het mij niet voorstellen dat van de Belt het serieus meent!!!

Reacties zijn gesloten.