Het weer: Zonnig en zeer warm, in de middag ook wolken

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag wordt het in Zwolle onder de volle zon 30 graden, of nog iets warmer. Woensdagmiddag noteerde ons weerstation in Diezerpoort om vijf uur ‘s middags al een maximum van 30,8 °C. Stadshagen bleef woensdagmiddag een fractie onder de 30 graden.

Donderdag zullen beide Zwolse stadsweerstations na een begintemperatuur ‘s morgens rond 18 graden, ‘s middags 30+ melden. Dit gebeurt bij een matig windje uit het oosten, windkracht 2 tot 3. Vanuit het oosten komen waarschijnlijk stapelwolken hierheen. Het zijn overblijfselen van buien boven Polen en het oosten van Duitsland. Bij ons zullen de wolken de zon mogelijk tijdelijk temperen, zonder afbreuk te doen aan de zomerse ambiance en de warmte. Regen laten ze niet los.

Vrijdag wordt onder de stralende zon de grootste hitte van de week bereikt: 33 graden lijkt realistisch in de stad. De luchtvochtigheid is nog aan de lage kant, wat een meevaller is bij deze temperatuur.

Zaterdag is dat een ander verhaal. Het kwik komt uit in de buurt van 24 graden. Maar door de stijgende luchtvochtigheid wordt het broeierig. De wind is naar het zuidwesten gedraaid en er zijn buien in aantocht. Voorlopig houden we het erop dat deze vanaf zaterdagmiddag boven Zwolle arriveren, hoewel sommige weermodellen in de ochtend reeds een bui inplannen.

Zondag trekt een regenfront over. De zon zit vaak verstopt achter wolken en de maximumtemperatuur ligt bij 21 graden.

Volgende week is er een afwisseling van zon, wolken en soms nattigheid. Na een temperatuurdip ter hoogte van 20 graden op maandag, kruipt het kwik in de loop van de nieuwe week waarschijnlijk omhoog naar een normaal zomers niveau.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)