Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht Zwolle gestart

Foto van auteur

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld van de gemeente Zwolle, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling Mireille Jeurnink en Gerwin van de Zande, Directeur PHB gaven eind van vorige maand op een ludieke en feestelijke wijze het startsein van de realisatie van de eerste 35 energieneutrale woningen van Hof van Breezicht. Alle 35 woningen zijn verkocht.

De presale van 56 woningen in de tweede fase is net gestart. Hof van Breezicht omvat in totaal 91 woningen. Op donderdag 2 juli konden toekomstige bewoners, via een virtuele bijeenkomst, de start van deze mijlpaal alsnog volgen via een digitale compilatie.

VanWonen ziet het als één van haar pijlers om duurzaamheid in de gebouwde omgeving vorm te geven. Aan de Noordzijde van de wijk Stadshagen, direct aan de Milligerplas, heeft zij een bijzonder groen en duurzaam nieuwbouwproject van 91 woningen ontwikkeld,onderverdeeld in 74 rijwoningen, 14 twee-onder-één-kappers en 3 semi-vrijstaande woningen. Het project wordt in twee fasen gerealiseerd door PHB Deventer. Kenmerkend voor de wijk, naar een ontwerp van Architectenbureau Attika Architekten, zijn de veelvuldig toegepaste houten gevels in de traditionele houtkleuren, waardoor de woningen opgaan in de natuur en zorgen voor zachte overgangen van binnen naar buiten.

Duurzaam en energieneutraal
In Hof van Breezicht zijn alle woningen duurzaam en volledig enerrgieneutraal uitgevoerd.Het past zodoende in het VanWonen duurzaamheidsbeleid waar energieneutraal ontwikkelen de norm is. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie. Incombinatie met zonnepanelen levert dit de nodige warmte en energie op.

Vloerverwarming draagt bij aan de comfortbeleving. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige isolatie en milieu-gecertificeerde materialen. Er komen geen gasaansluitingen;energievoorziening gebeurt geheel elektrisch. Gunstig voor zowel het energieverbruik, de woonlasten als de mogelijkheden voor een lagere hypotheek. VanWonen biedt de toekomstige bewoners zodoende een huis dat voorbereid is op de toekomst. Ook rondom de woningen is het plan duurzaam en klimaatadaptief. De groengebieden zijn ruim bemeten met fraai geïntegreerde wadi’s voor een natuurlijke regenwaterhuishouding. En voor enkele kopwoningen zijn nestfaciliteiten voorzien.

Stap dichterbij
De start van het bouwmoment werd vorige week op film vastgelegd waar zelfs een optreden van de Meander Bigband uit Zwolle onderdeel was van het programma. Zij zorgden voor een extra feestelijke sfeer. Met de virtuele bijeenkomst van gisteren konden de toekomstige bewoners toch gezamenlijk een toost uitbrengen. Het brengt hen weer een stap dichterbij in het kunnen betrekken van hun toekomstige woning.

Breezicht
Naast Hof van Breezicht zijn Duinzijde en Duinzicht actuele nieuwbouwontwikkelingen in de wijk Breezicht. Het plan Duinzijde omvat 81 woningen vlak achter de rand van de Milligerplas. Met Duinzicht worden 51 unieke riante duinwoningen ontwikkeld met een ligging in de duinen. Het project Woonkansen in Wetering, dat eveneens een deelplan is van
Breezicht, is inmiddels in aanbouw en wordt dit jaar opgeleverd.


Voor het Noordelijke deel van Breezicht staan een ontwikkeling van 530 woningen op de planning. Daarnaast wordt het ontwikkelplan voor 1250 woningen voor de nieuwste woonbuurt De Tippe verder uitgewerkt. Voor beide plannen heeft VanWonen eensubstantieel aandeel in de ontwikkeling. Belangstellenden kunnen met vragen over de nieuwbouwontwikkelingen in Stadshagen terecht bij het VanWonen Infohuis. Zo wil VanWonen klanten helpen in het realiseren van hun woondromen.

Meer informatie:
www.hofvanbreezicht.nl

Foto's 4
Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht Zwolle gestart
Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht Zwolle gestart
Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht Zwolle gestart
Bouw energieneutrale woningen Hof van Breezicht Zwolle gestart

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)