Collectief falen in Oss

|   Laatste wijziging

Zwolle – De voortekenen waren al niet goed. Nederland stond vast in een drukke avondspits en zo leek het met FC Zwolle ook. De ongeslagen status liep op de klippen in het regenachtige Oss. Door collectief falen werd uiteindelijk met 3-1 verloren. Het leed werd verergerd door een rode kaart voor Etiënne Reijnen ver in blessuretijd.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />
Maker van het enige Zwolse doelpunt vrijdagavond (archieffoto Pedro Sluiter)

In de basiself was vanavond een plaats vrijgemaakt voor Thiaggo Grizolli. Dit ging ten koste van Johan Plat die plaats mocht nemen op de bank naast zijn broertje Robert. Thiaggo startte vanaf links en Derk Boerrigter was in de spits geposteerd. Marcel Kleizen en Bram van Polen maken nog steeds deel uit van de aanzienlijke blessurelijst en moesten op de tribune plaatsnemen. FC Zwolle domineerde in het eerste kwartier van de eerste helft. De eindpass is echter nog niet scherp genoeg om de kwaliteiten van TOP Oss doelman Wilko de Vogt te testen. Albert van der Haar en Etienne Reijnen lijken nog dichtbij een goal, maar komen niet verder dan de keeperhandschoenen van de goalie van de thuisploeg.

Tegen het moment dat de thee richting de kleedkamers van beide ploegen wordt gebracht, is het de thuisploeg die enkele goede mogelijkheden voor zijn rekening mag nemen. De solide defensie van de Zwollenaren is stevig aan het schutteren. In de 28e minuut komt FC Zwolle nog goed weg als Davy Zafarin te onrustig is in de afwerking. Casper van Elsäcker is even later ook niet gelukkig, wanneer hij compleet vrijstaand de bal rakelings naast kopt.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

De Zwollenaren zakken ver terug onder hun normale niveau en dat levert dan ook een doelpunt voor TOP Oss op. Driemaal is scheepsrecht wanneer Eric Botteghin ditmaal de ploeg uit Brabant opzichtig in het zadel helpt. Een verkeerde inspeelpass is een makkelijke prooi voor Davy Zafarin. De routinier van de ploeg van trainer Hans de Koning profiteert optimaal door met een stiftbal Diederik Boer het nakijken te geven. Vlak na rust stelt FC Zwolle weer orde op zaken. Een toegekende vrije trap op de rand van het zestienmetergebied wordt listig benut door aanvoerder Albert van der Haar. Het geplaatste schot belandt achter de verbouwereerde goalie van TOP Oss, 1-1. De snelle gelijkmaker lijkt de ploeg uit Zwolle geen vleugels te geven. De ploeg speelt lamlendig en moet met lede ogen toezien dat de thuisploeg wederom de voorsprong neemt. In de 58e minuut is het wederom Davy Zafarin die zijn moyenne van vanavond opschroeft naar twee doelpunten. De anders zekere Diederik Boer gaat niet geheel vrijuit op een uit koers veranderde voorzet van Charles Kazlauskas. Zafarin is er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

 

Johan Plat weet zijn invalbeurt bijna te bekronen met een doelpunt. Koud in het veld wordt zijn schot maar net gepareerd door Wilko de Vogt. Ook Etienne Reijnen is dichtbij wederom een gelijkmaker. Na een bekeken overstap van Johan Plat vindt de middenvelder wederom Wilko de Vogt op zijn weg. FC Zwolle krijgt zijn kansen, maar is niet fortuinlijk genoeg. Misschien verdient de ploeg van trainer Jan Everse het ook niet om te winnen vanavond, daarvoor is het spel niet goed genoeg.

In de blessuretijd moet FC Zwolle nog verder door de zure appel heen bijten, wanneer het wederom een tegendoelpunt moet incasseren. Invaller Dimitri Djollo bepaalt de eindstand op 3-1. FC Zwolle loopt nog verdere averij op wanneer Etienne Reijnen een rode kaart voorgeschoteld krijgt. Nog maar net teruggekeerd van een langdurige blessure kan de middenvelder wederom plaatsnemen op de tribune. FC Zwolle kan de nare nasmaak van vanavond gelukkig weer snel wegspoelen. Deze mogelijkheid wordt geboden in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen aanstaande maandag.

 

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
TOP Oss: de Vogt, Kazklaukas, van Engelen, van Hintum, Schoofs, van der Ven, Zafarin (90.+1 Jacobs), Thijssen (72. de Groot), Landers, van Elsacker (52.
Djollo) en Galata.

FC Zwolle: Boer ©, van der Wal, Botteghin, Kaprálik, Giglio, van der Haar, Reijnen, Bakker (75. Huijmans), Görner (63. Plat), Boerrigter en Grizolli.
.

Scoreverloop:
33. 1-0 Zafarin
47. 1-1 van der Haar 
57. 2-1 Zafarin.
90. 3-1 Djollo.

Gele kaarten:
Gorner, Boerrigter (beiden FC Zwolle) en Van Engelen, Galata (beiden TOP Oss).

Rode kaarten:
Reijnen (FC Zwolle)

Toeschouwers:
1.873

Arbitrage:
Dhr. Van Meenen (scheidsrechter), dhr. Schiphorts en dhr. Hoekstra  (ass. scheidsrechters) en dhr.
Hofstra (4e official).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Collectief falen in Oss”

  1. Er moet eerst een stevige ruggegraat gekweekt worden bij de fc Zwolle .Ze spelen bij vlagen goed en mooi maar kunnen het niet vasthouden .Dat was al zo toen het nog PEC heette en is er nog steeds zo .Hopelijk kan Jan Everse er eens een ommekeer aan geven .De toekomst zal het leren ,ik ben benieuwd.

  2. FC
    Bedankt voor de link:
    A1 staat met G.P. op 6 uit 2 en een geweldig doelsaldo
    B1 gestaakt bij een 2-1 voorsprong. Verder niets over de reden, behalve dat het schandalig was.
    C1 wint met Bas (een half uur) en Nieuwenhuis jr.
    D1 verliest met 1-0 van Grun.

    Lijkt aardig goed te gaan met de jeugd van de FC.

Reacties zijn gesloten.