Zestien jaar cel voor woonbootmoord Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Twee mannen uit het Overijsselse Vroomshoop hebben ieder zestien jaar celstraf gekregen voor de moord op de bewoner van een woonboot in Zwolle vorig jaar maart. De straf is conform de eis. De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de twee het 53-jarige slachtoffer meerdere malen met een schroevendraaier en een mes in zijn lichaam hebben gestoken, van hoofd tot benen.

Volgens de rechter handelden de mannen met voorbedachten rade en is er dus sprake van moord. Dit leidt de rechtbank onder meer af uit het grote aantal toegebrachte steken. De rechter liet in de hoogte van de straf meewegen dat de mannen, Egbert H. en Hendrik S., voor eigen rechter handelden. Ook noemde de rechter de bruutheid van het feit bepalend voor de strafmaat.

De twee verdachten, 30 en 39 jaar, zijn zwagers van elkaar. Ze hebben bekend de man te hebben vermoord omdat hij hun zusje respectievelijk echtgenote tijdens haar puberjaren onzedelijk had betast. Dat misdrijf zou al jaren eerder hebben plaatsgevonden. De Zwollenaar kende het vermeende slachtoffer via zijn zus, die al jaren een relatie heeft met de vader van het meisje dat hij zou hebben bevoeld.

3 gedachten over “Zestien jaar cel voor woonbootmoord Zwolle”

  1. Twee mannen uit Vroomshoop gaan in beroep tegen de 16 jaar gevangenisstraf voor de moord op een Zwolse woonbootbewoner.

    De mannen uit Vroomshoop moeten naast de gevangenisstraf ieder 5300 euro schadevergoeding betalen aan de familie van het slachtoffer.

  2. Het hoger beroep in de Zwolse woonbootmoordzaak dient vrijdag voor het gerechtshof in Leeuwarden. De twee verdachten uit Vroomshoop zijn het niet eens met de zestien jaar gevangenisstraf die ze 30 september van de rechtbank in Zwolle kregen.

    Het stoffelijk overschot van de 53-jarige Popke Jan Karsten werd op 15 maart 2007 in zijn woonboot in Zwolle gevonden. Hij bleek 36 keer gestoken te zijn met een mes en een schroevendraaier. Volgens de verdachten had hij jaren geleden lichamelijke avances gemaakt naar de huidige echtgenote van de ene verdachte, de zus van de andere verdachte.

Reacties zijn gesloten.