FC Zwolle is de sterkste aan de IJssel

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door van GA Eagles te winnen. De altijd spannende en beladen IJsselderby eindigde in een 1-0 uitslag.


Opluchting en blijdschap na afloop

De eerste helft van de wedstrijd kende een wisselvallig spelbeeld. Zwolle startte sterk. Halverwege zetten de Deventenaren aan. De beste kansen waren derhalve voor FC Zwolle. Boerrigter en Bakker mistten grote kansen voor de keeper. De tweede helft was voor Zwolle. GA Eagles kwam niet verder dan een paar zwakke counters. Kapralik kreeg uit een vrije trap vlak voor de goal een grote kans, maar er zat nog een been van een Eagles-verdediger tussen zijn uithaal. Laat in de wedstrijd was het dan wel raak. Bakker werd in het strafschopgebied gevloerd door Maruanaya, met als resultaat een penalty voor FC Zwolle. Van der Haar joeg te bal tussen de palen. In de blessuretijd kreeg Deventer nog een grote kans uit een vrije trap, maar doelman Boer pareerde het schot prima. Na afloop van de wedstrijd werd er tussen de spelers van beide teams nog wat geduwd en getrokken. De staf moest de voetballers uit elkaar trekken. Door de winst klimt FC Zwolle naar de vierde plaats op de ranglijst in de Jupiler League.


Penalty of niet…


Hij zat!

Meer foto’s bij ‘Lees verder’

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

52 gedachten over “FC Zwolle is de sterkste aan de IJssel”

  1. En over de laatste zin, Dominggus liet even weten dat ie terug is bij zwolle, heel normaal, beetje klappen voor het eagels publiek even HET shirtje vastpakken logo kussen je kent het wel, dat konden die spelers van de eagels niet waarderen en sloegen hem half in elkaar, daarom is dat opstootje ontstaan. Ik hoorde dat dat allemaal te zien in geweest op tv dus ben bang voor sancties maar t eigenlijk niet helemaal eerlijk zijn aangezien onze vriend minggus die altijd deed in de wedstrijd tegen de eagels er er anders ook niet zo fel werd gereageerd door die doodgebloedde egels, zo!

    Minggus voor altijd Zwolle!!

  2. Wat een stadion
    Wat een aanfluiting weer op tv, heeft er nou niemand tijdens de bouw nagedacht over hoe dit blok beton op tv overkomt? Goed verslag op TV Oost maar het stadion blijft een drama. De verslaggever was trouwens opvallend rustiger als van de week op TV bij Twente, club voorkeur?


  3. @ Anton v S.

    de voorkeur gaat bij hun uit naar fctwente of naar kowet eagles kijk ook maar op teletekst er staat alweer Goahead was in de eerste helft niet goed blablabla…. en op het laatst staat er 10 min voor tijd wint fcz door een penalty maja we winnen weer!!!

    LIMDUAN IS ONZE MAN!!

  4. Domingus, misschien geen slimme actie, maar wel een hele goeie!! Laat maar zien dat je uit DE stad langs de IJssel komt. Ze gingen al met hangende pootjes naar huis, maar nu was het echt janken in de bus 😀 😀 😀 😀

  5. Limduan is absoluut onze man.

    deze jongen heeft zich terug geknokt naar het hoogste niveau en is er trots op om het shirt verdient te dragen!
    Dat mensen hier dit niet goedkeuren geeft wel weer wat voor inlevingsvermogen ze hebben. Als ze maar wat te zeiken hebben….

    De reactie van de voetballers van de egels was niet meer dan logisch. Wederom hebben ze verloren en alleen op deze wijze dachten ze nog even indruk te maken…
    Het vieze vee wat in het uitvak zat kon nog een keer opveren, maar meer was het ook niet waard. De kanslozen konden lekker weer terug naar die vuilnisbelt wetende dat ze op voetbalgebied niks in te brengen hebben in Zwolle. Cijfers liegen niet…

  6. Hehe, ik kan het wel begrijpen van mingus.
    Voor de rest een dramatische wedstrijd en was er in de rust wel wat te eten op de ME tribune?

  7. ik snap zijn reactie wel maar hij had gewoon beter niet kunnen reageren.
    zie Jordy die reageert verder ook niet op de spreekkoren (hoewel ik net zijn interview op TV oost zag) dus die reageert gewoon voor de camera en niet voor een uitvak vol varkens.

    @John, heb genoeg inlevingsvermogen… ;D

  8. Mjah..
    Wat heb ik me de eerste helft aan de zwolle ‘supporters’ lopen ergeren.

    Ik heb alleen maar liedjes over Jordy gehoord. Verzin dan a.u.b iets beters dan: Je moeder is een hoer of Jordy zuidam is homo. En dan ook nog tegen de egels zingen dat ze een jostiband zijn.

    Damn.. echt het niveau daalt erg snel hier in Zwolle!

    Beter steun je je eigen club de hele wedstrijd zoals bijvoorbeeld bij Feyenoord – Zwolle vorig jaar. Of los het zoals de Tifosi doet op met geniale spandoeken en sfeer acties.

    Verder was de actie van Domingus niet slim. Trost dat hij weer bij Zwolle speelt ala.. maar doe het niet bij het uitvak. Een ezel stoot zich toch niet 2 keer aan dezelfde steen? Laat hem nu dan eens professioneel gedragen!

    Verder een terechte overwinnen want we waren zeker de betere!

    Groeten

  9. Niet zo trippen trip, zoals ze op fc zwolle.org ook zeggen: De actievan Mingus was binnen de perken. De reactie er op van de geelrode clowns ver daar buiten. Ons team liet Orlando Smeekes toen ook met rust toen deze het zwolse publiek provoceerde.
    En voor de rest is het een derby hé? Komt nog wat meer emotie bij kijken als normaal.

  10. k heb alleen maar liedjes over Jordy gehoord. Verzin dan a.u.b iets beters dan: Je moeder is een hoer of Jordy zuidam is homo. En dan ook nog tegen de egels zingen dat ze een jostiband zijn.

    Je niveau een beetje aanpassen op de doelgroep, kan geen kwaad, Trip ;D

  11. iedere keer dat gezeur over grijze muren van het stadion op tv…
    Volgens mij heb je vanaf iedere zitplaats in het stadion een waanzinnig goed overzicht over het hele veld… geen palen die er voor staan of hekken waar je doorheen moet kijken…
    Mooi stadion en een goed resultaat in deze wedstrijd, van een ploeg de zeker de betere was. Toch maar weer eens vaker een wedstrijdje meepakken!

  12. En wat nog stommer is van die egeltjes. Zij veroordelen ons nu op gedrag waar zij mee begonnen zijn. Ik herinner me nog een wedstrijd zo’n twee jaar gelden en ook drie jaar geleden, waarbij Rossen constant werd uitgemaakt voor van alles en nog wat. En ook zijn moeder kreeg er van langs. Tevens kreeg hij namens de egelspelers steeds trappen op zijn enkel en knie. Als maar van die kleine geniepige overtredingen, zodat hij beide wedstrijden er geblesseerd af moest.

    En wat doen die egels nu??? Huilen omdat we zo’n eikel van een Zuidam even toe zingen?? En dan dat interview met hem op Twente (=Oost) wat zielig. Echt voetbalpubliek daar. Ze zongen de hele wedstrijd. Nou sorry, maar ik zat er vlak naast en heb ze maar 1 of 2 keer gehoord. En bij ons op het vak was het (te) rustig.

    Mingus laat gewoon zien wat zijn club is en dat die slechte verliezers (want dat zijn ze) dat niet kunnen hebben…… Hun probleem, maar van onze speler blijven ze af. >:(

  13. @jasper Inderdaad dat gezeur over die betonnen bak op TV….

    Als iedereen die hierover loopt te zeuren nou gewoon IN het stadion had gezeten hadden ze alles goed kunnen zien! Er waren nog stoeltjes vrij…

  14. wie zegt dat Mingus naar het uitvak liep!!!!! ;D
    Volgens mij wou hij mij gewoon effe groeten en bedanken dat ik er was…….(kan toch)
    Het zal allemaal wel goed zijn maar we hebben weer van die simpele zielen gewonnen. 🙂

    VNH zwolle

  15. Zwolle wordt dit jaar gewoon derde of vierde. Keurig toch.

    Kunnen ze volgende jaar tegen Feyenoord spelen en misschien zelfs AJAX. Het wordt steeds leuker in de Eredivisie…..
    ;D

  16. Die muur is en blijft oerlelijk, maar er moet gezegd worden: het zicht op het veld is perfect. Grote, mooie spandoeken voor de muren maakt het al een stuk aantrekkelijker voor het aanzicht. Complimenten voor de nieuwe spandoeken van de tifosi. Ze doen goed werk. Misschien dat er door hen nog meer aandacht aan spandoeken kan worden geschonken. Met name voor de Oost-tribune (tv-aanzicht) zou het vol met spandoeken moeten komen te hangen. Net als vroeger toen het voor vak D ook helemaal vol hing.

  17. De KNVB heeft bij RTV Oost de beelden van de wedstrijd FC Zwolle-GA Eagles van afgelopen zondag opgevraagd.

    Het gaat de voetbalbond daarbij om de vechtpartij die na afloop voor het Deventer supportersvak ontstond.

    ,,We hebben vernomen dat er een incident is geweest”, zegt KNVB-woordvoerder Renske Bruinsma. ,,Op basis van de beelden wordt later deze week door de openbare aanklager besloten of er een vooronderzoek komt.”

    Na afloop van de IJsselderby (1-0) ontstond een vechtpartij. Zwollenaar Dominggus Lim-Duan provoceerde de Deventer aanhang door zijn shirt te kussen. Eagle Frank Broers duwde Lim-Duan daarna hard tegen de reclameborden. Zwolle-keeper Diederik Boer schopte Broers vervolgens, waarna de rust weerkeerde. Later ontstond in de catacomben van het stadion nog een opstootje, toen een familielid van Lim-Duan de wachtende Broers wilde slaan.

    FC Zwolle neemt in de zaak volgens Gerald van den Belt een afwachtende houding aan. De directeur is met name verbijsterd door de provocaties van Lim-Duan. “Echt een domme actie, daar is Lim-Duan na de wedstrijd ook meteen op aangesproken. Hij is de aanstichter geweest van de problemen.” De club denkt nog na over maatregelen tegen de spelers.

    De club wil de vakindeling van het stadion aan een nader onderzoek onderwerpen, omdat er eerder tegen Cambuur ook problemen zijn geweest. Het vak voor de gasten grenst aan het kidsvak, maar dat vak werd zondag bevolkt door fanatieke Zwolse fans. “Dat is geen gelukkige keuze geweest”, zegt Van den Belt.

  18. De “Vanda’s” stonden niet in het kids vak maar er net naast, maar hebben wel de wedstrijd verprutst voor de families met kinderen.

    Zoek nou gewoon de Eibrinktribune op, daar was nog voldoende plek en vorm vanaf deze plek een enorm front tegenover het uitvak.

    Dan ben je goed bezig!!!

    Nu bestaat de kans dat in een spiksplinter nieuw stadion zonder veel hekken en nare controles de eerste vervelende maatregelen gaan plaatsvinden en/of een vak gedwongen gesloten gaat worden !

  19. Misschien had Zwolle dan toch de Zuid tribune moeten opengooien voor de verkoop ipv al die kaarten weg te geven. Allemaal van die zombie’s op het vak die de hele tijd blijven zitten en hun bek niet opentrekken.

  20. Gerald mag zich zelf, en de fc afvragen waarom er voor een familievak wordt gekozen naast het uitvak ?
    En ook ben ik verbaasd over maar 1 uitgang (alleen bij risicowedstrijden) op de Fred Patrick tribune.Met het Euroborg incident nog vers in het geheugen ,moet ik er niet aan denken als er wat gebeurd was afgelopen zondag.Na de wedstrijd moet er dus /- 2500 mensen schuivelend naar buiten.Nou weet ik ook wel dat er dan de 2e uitgang was opengesteld,maar zelfs dat zou te weinig zijn.En daar komt bij dat ik mijn geluk niet in de handen van stewards leg.
    Nee gerald heeft mooi praten,alle ruimte heeft hij aan de overkant.
    En de ECHTE supporters drukt hij liever in hokken.

    En over die actie van lim duan ???

    Tegenwoordig mag je van de club en KNVB je shirt niet eens meer kussen,ook niet naar het uitvak die net Domingus toe zong met van alles en nog wat.
    Je wordt zelfs door eigen supporters veroordeeld door deze actie.

    Domingus voor mij ben je een held ! Voetbal is al lang niet meer van het volk,maar voetbal is wel emotie en daar kan geen club of KNVB verandering in brengen.

  21. Famillies die hun kinderen meenemen naar deze derby?s zijn wel wat gewend anders ga je simpelweg niet. Ik ga ook niet naar ajax feijenoord met het idee dat ik geen enkel scheldwoord hoor of fanatisme van supporters zal zien.
    Vond het wel mooi dat de liederen nu eens van elkaar overgenomen werden vanaf de eibrinktribune. Verder viel het allemaal wel mee voor een derby, maar gezeik krijgen de vanda?s altijd ongeacht wat ze doen.
    Maak ook niet uit, ben blij dat er in iedergeval en kern is die er altijd is en zal blijven dus tja. Ik zou zeggen if you can?t beat them, join them!
    En dannog iets, als meneer Gerald eens zijn hoofd uit de anus van v Vliet haalde kon hij ook eens in gesprek gaan met zijn eigen supporters ipv dat die 7 kleuren voor hun….

  22. Wat mij betreft had dat kidsvak op dezelfde tribune als het uitvak gemoeten, in de hoek naast de henk timmertribune, het ”moesvak” zo ongeveer zeg maar.

Reacties zijn gesloten.