Het weer: Zon schijnt door wolken heen en tot de avond droog

Foto van auteur

Deventerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend is er kans op nevel of mist in de regio Zwolle. De temperatuur ligt dichtbij nul graden of er iets onder, wat op sommige plekken mogelijk leidt tot gladheid. De zon schijnt door dunne bewolking heen, ronduit zonnig weer is waarschijnlijk te hoog gegrepen. Een maximumtemperatuur van ongeveer 5 graden.

Droog blijft het in Zwolle tot de avond, wanneer de kans op regenachtige perioden stijgt. Na middernacht is de neerslagkans het grootst. Mogelijk valt er behalve regen ook natte sneeuw, bij een temperatuur iets boven het vriespunt. Dan de wind. In de eerste helft van de maandag is die nauwelijks merkbaar, in de middag steekt er uit het noordwesten een matig briesje op, kracht 3. Na middernacht trekt de wind aan naar een stevige kracht 4.

Dinsdagochtend is de noordwestenwind aan het afnemen. Een buitje kan de hele dag niet worden uitgesloten. De temperatuur op neushoogte is ’s morgens vroeg een paar graden boven nul, aan de grond mogelijk heel dicht bij het vriespunt. Dinsdag worden vanaf zee wolken aangevoerd die enige lichte neerslag kunnen produceren. Maar de meeste tijd is het droog. De zon pakt af en toe haar kansen.

Na woensdag wordt het minder koud. Dat bekopen we met een verhoogde wisselvalligheid. Volgens de huidige berekeningen mag Zwolle donderdag een flinke bak regen verwachten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)