Het weer: Vooral in de ochtend ruimte voor zon, kleine kans op een buitje

Foto van auteur

Kamperpad
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend kan de temperatuur aan de grond het vriespunt hebben bereikt in Zwolle. Op plekken die nat zijn geworden van een nachtelijk buitje is het mogelijk glad door bevriezing. Waarschijnlijk wordt het niet zo koud als maandagochtend. Toen meldden de beide weerstations van Weblog Zwolle rond kwart over acht een minimumtemperatuur van -4 °Celsius.

Dinsdag is er vooral in de eerste helft van de dag ruimte voor zon. In de middag schuift meer bewolking over de stad heen. Dit hangt samen met een front dat in de nacht naar woensdag neerslag gaat brengen. Maar overdag hebben we in onze regio met neerslag weinig te maken. Oké, er zou een klein buitje vanuit het noordwesten over de stad kunnen tuffen. Een temperatuur overdag van ongeveer +5 °Celsius. De wind komt eerst uit het noordwesten en later op de dag uit het zuidwesten, met kracht 2 tot 3, zwak tot matig.

In de nacht naar woensdag verschijnt genoemd front met neerslag vanuit het westen boven Zwolle. Er is kans op neerslag in de vorm van natte sneeuw. Aangezien de temperatuur in de nacht en ochtend dicht in de buurt van 0 °Celsius is gekomen, mag een waarschuwing voor gladheid niet ontbreken. Ook woensdagmorgen is winterse neerslag nog mogelijk in Zwolle. In de middag zijn de droge perioden langer.

Donderdagavond en vooral vrijdag overdag komt veel regen deze kant op. Het is onduidelijker geworden of dit meteen al een temperatuurstijging inluidt. In de volgende weerberichten bekijken we dit nader, hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)