Stadkamer Zwolle behoort tot beste tien bibliotheken van Nederland

Foto van auteur

Zwolle – Stadkamer heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoen ze aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Stadkamer scoorde op alle onderdelen positief en behoren volgens de benchmark tot de beste tien bibliotheken van Nederland. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat hebben kregen ze bevestiging dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Natuurlijk is men bij Stadkamer erg blij met de uitslag. Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder Stadkamer: “De CBCT noemt ons een professionele organisatie. We leveren kwaliteit met professionele medewerkers. Het is mooi dat dit gezien wordt, het is extra erkenning voor onze medewerkers.”

Volgens de auditor van CBCT: “De toegevoegde waarde van Stadkamer voor de maatschappij binnen de stad Zwolle wordt als van aanzienlijk toegevoegde waarde beschouwd. Dit wordt mede vormgegeven door de aanpak die gericht is op het individu.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.