Bibliotheek Zwolle presenteert Huis vol Verhalen

Foto van auteur

Zwolle – De bibliotheek in het centrum van Zwolle barst op 16 november bijna uit haar voegen van alle leuke en spannende voorstellingen. Dan vindt in de bibliotheek het evenement Huis vol Verhalen plaats. Een dag tjokvol jeugdtheater en kinderboeken.

Met Huis vol verhalen slaat de Bibliotheek een brug tussen jeugdliteratuur en theater. De voorstellingen zijn gebaseerd op bekende kinderboeken. Met Huis vol Verhalen wil de bibliotheek Zwolle het lezen onder kinderen promoten. Het motto voor deze dag is “De bibliotheek is een huis vol verhalen”. Niet alleen geschreven verhalen, ook vertelde, gespeelde en verfilmde verhalen. Het evenement vindt dit jaar voor het eerst plaats in Zwolle. Huis vol Verhalen biedt een interessant programma voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Zo vertelt Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat, het verhaal van het ‘Olifantje Babar’, bekend van de boeken van Jean de Brunhoff. Daarnaast zijn er voor de allerkleinsten voorstellingen van poppentheater Dubbele Jan (‘Kiki en de zee’) en Dolf Moed vanTheaterfiets (‘Beertje Blom’).

Bijzonder is het optreden van de Zwolse theatergroep De Jonge Honden. Deze theatergroep heeft in opdracht van de Bibliotheek Zwolle de voorstelling ‘Help! Een krokodil!’gemaakt, gebaseerd op het boek van Ingrid en Dieter Schubert ‘Er ligt een krokodil onder mijn bed’.

Ook voor de grotere kinderen zijn er spannende voorstellingen. Zo speelt Eric Borrias het stuk ‘De brief voor de koning’ (voor 8+) en theatergroep Wederzijds is voor het eerst in Overijssel te zien met het stuk ‘Just in Case’ (voor 12+).

Ook voor het eerst in de provincie is de voorstelling ‘Uh… zoek woord’ van theatergroep Tryater.

Verder op het programma voorstellingen van Thijs Goverde (Dapper), Janna van den Berg en Maaike Gerritsen (De rode vogel), Rop Janze (Diep in het donkere dichtersbos) en een vrolijke noot van de Muziek Jan Band (Muzikale verhalen).

Huis vol Verhalen vindt plaats op zondag 16 november van 12.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). Kaarten kosten 5 euro per persoon of 10 euro voor een gezinskaart (max. 4 personen) en zijn te reserveren via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)