PvdA wil ruimere opvang bij De Herberg behouden

Foto van auteur

Zwolle – Dankzij corona kwamen bij De Herberg containers waarin 28 extra slaapplekken voor dak- en thuislozen zijn gecreëerd. Met deze extra kamers is er genoeg ruimte voor de Zwolse dak- en thuislozen om zich aan de anderhalve meter te houden.

De afspraak is dat deze containers van december tot mei zouden blijven staan. De Zwolse PvdA pleit er nu voor om deze ruimere voorzieningen in stand te houden en vraagt het college te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren.

“Het heeft alleen maar voordelen om extra opvangcapaciteit te behouden”, zegt PvdA-fractielid Selma Hoekstra. “Naast een kleinere kans op besmetting met het coronavirus biedt een eigen kamer vooral ook privacy. Dat betekent minder onrust, verwarring en ruzies. De gemeente Arnhem heeft daarom al besloten om de tijdelijke extra opvang permanent te maken. Het is een uitgelezen moment voor Zwolle om ook te kijken naar structurele extra ruimte.”

De Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving adviseerde vorig jaar al om dak- en thuislozen zoveel mogelijk op te vangen en te laten herstellen vanuit een eigen woning of kamer. Daarnaast heeft Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geld beschikbaar gesteld om plekken te creëren voor dak- en thuislozen. Hoekstra is benieuwd hoe de gemeente Zwolle deze Blokhuis-gelden wil besteden en doet een voorzet voor eenpersoons-opvangfaciliteiten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)