Bert Konterman interim-trainer PEC Zwolle

Foto van auteur

Foto: Jan Drost

Zwolle – Bert Konterman is aangesteld als interim-trainer van PEC Zwolle. Konterman (50) neemt voor het restant van het seizoen de honneurs waar ter vervanging van de vorige week op non-actief gezette John Stegeman. Tegen sc Heerenveen zat Leeroy Echteld eenmalig als interim-trainer op de bank.

De in Rouveen geboren Konterman is geen onbekende van de club. In totaal speelde hij vanaf eind jaren 80 drie seizoenen in het eerste elftal. Het was de springplank naar een prachtige carrière die onder meer leidde langs Feyenoord, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal.

Bert Konterman laat in een eerste reactie weten: ,,Bij PEC Zwolle is het voor mij als voetballer allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest. De club heeft het afgelopen decennium een ontzettend mooie ontwikkeling doorgemaakt en zit nu een paar maanden in een tussenfase. Toch valt er juist in deze periode veel te winnen. Want naast zoveel mogelijk resultaat uit de tien resterende wedstrijden behalen, heb ik als doel gesteld om het enthousiasme en de energie binnen de lijnen verder te laten toenemen. Ook wil ik graag een bijdrage leveren aan de individuele groei en ontwikkeling waar we als team weer onze vruchten van plukken. Het werkt daarbij in mijn voordeel dat ik een aantal jongens uit de selectie al ken vanuit de vertegenwoordigende jeugdteams bij de KNVB en mijn eerdere periode in Zwolle. Ik heb erg veel zin in deze job en kan niet wachten om met de selectie het veld op te gaan.”

Technisch manager Mike Willems over de tijdelijke aanstelling van de oud-international: ,,Bert is op dit moment de meer dan geschikte kandidaat voor de vacante positie. Hij komt uit de regio en kent de club door en door. In het verleden heeft Bert hier namelijk zowel als voetballer, jeugdtrainer en als technisch manager gewerkt. Daarnaast heeft hij de voorbije jaren veel ervaring opgedaan bij vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep.”

Konterman zal naast Echteld worden bijgestaan door assistent-trainers Geter Peter de Gunst, Henry van der Vegt en keeperstrainer Jacques Storm.

Foto 1
Bert Konterman interim-trainer PEC Zwolle - Foto: Jan Drost
Foto: Jan Drost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)