Nooterhof vier dagen per week open binnen RIVM-richtlijnen

Foto van auteur

Leerlingen Thorbecke-school bestuderen waterspeelplek

Zwolle – Park de Nooterhof gaat per 31 maart weer vier dagen per week open. Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, en extra op Tweede Paasdag. Telkens tussen 11.00 en 17.00 uur.

Het park en de tuinen liggen er mooi bij, dankzij het ecologische beheer door vrijwilligers. Dat kon ondanks beperkingen toch doorgaan. Je kunt in het park weer genieten van de groene sfeer, en lekker spelen bij de waterspeelplaats. Er gelden beperkingen door de regels rond het coronavirus, zoals 1,5 meter afstand houden.

Het earthship is gesloten. De toiletten zijn open. Bij het earthship kun je oa koffie, thee, limonade, waterijs en koek krijgen, alleen afhalen. En er zijn groene zelfdoe- activiteiten.

Activiteiten

  • Geheimen uit de Moestuin van de Nooterhof, een boekje met informatie en opdrachten. Daarmee kun je ontdekken hoe we in de Nooterhof ecologisch en biologisch tuinieren. Voor volwassenen, en kinderen vanaf 11 jaar onder begeleiding van een volwassene.
  • De bijzondere Nooterhof-zonnewijzer. Er is een nieuw werkboekje over. Met bouwplaten voor diverse leeftijden. Waarmee je ook zelf zonnewijzers kunt maken!

Doorlopende zelfdoe-activiteiten

  • Belle de Bij (tocht door het park met tasje ontdekmaterialen), Lentekriebels met Klara de Kikker (ontdek tocht over de lentenatuur), en zelfdoe-leskist bodemdieren.

Nieuwe vrijwilligers welkom

Er zijn weer veel nieuwe vrijwilligers welkom. Zie hier de vacatures: https://milieuraadzwolle.nl/nooterhof/vacatures-2/ Help jij mee (werven)?

Foto's 4
Leerlingen Thorbecke-school bestuderen waterspeelplek
Leerlingen Thorbecke-school bestuderen waterspeelplek
Werkgroep VLO verricht onderhoudsklussen - Foto: Loes Lodder
Werkgroep VLO verricht onderhoudsklussen
Foto: Loes Lodder
Pimpelmees bij het terras - Foto: Els Cuijpers
Pimpelmees bij het terras
Foto: Els Cuijpers
Zonnewijzer Nooterhof onlangs volledig gerenoveerd
Zonnewijzer Nooterhof onlangs volledig gerenoveerd

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)