Het regent weer lintjes, tien Zwollenaren onderscheiden

Foto van auteur

Sander Dol
Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De jaarlijkse lintjesregen is weer op Zwolle neergedaald. Burgemeester Peter Snijders reikte maandag in Theater de Spiegel de koninklijke onderscheiding uit aan tien Zwollenaren.

De bekende Zwollenaar en bourgondiër Sander Dol (59) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De horecaondernemer kreeg de koninklijke onderscheiding voor al zijn verdiensten voor de stad. Naast zijn horecazaken zet hij zich in voor cultuur en evenementen die Zwolle op de kaart hebben gezet. De grondlegger van Winters Zwolle en het huidige Stadsfestival zet zich ook in voor de Horeca Evenementen Stichting Zwolle en Carnavalsvereniging De Eileuvers.

Behalve Dol werden nog twee Zwollenaren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk Huls (70) staat al veertig jaar mensen bij met raad en daad. Dat doet hij als wijkouderling bij de Protestantse Gemeente Zwolle en bij verschillende bouwprojecten. Ook is hij al zo’n vijftig jaar betrokken bij het kerkenwerk van de Hervomde Kerk op Gereformeerde grondslag.

Hannah Smit (66) zet zich al vijftig jaar in voor jongeren en kinderen met diverse problematiek. In Zwolle maakte ze zich ook sterk voor de realisatie van het ‘Blijf van mijn lijf huis’.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden zeven Zwollenaren benoemd.

Jan Jonker (68) ontving de onderscheiding voor ruim veertig jaar vrijwilligerswerk bij de kerkgemeenschap.

Lien Kok – Van Dam (79) heeft de zorg voor anderen hoog in het vaandel staat. Samen met haar man bood ze jarenlang een plek voor kinderen en jongeren die het zwaar hebben op hun boerderij.

Geloof en naastenliefde vormen de rode draad in het leven van Jaap Klaassen (72). Voor al zijn vrijwilligerswerk vanuit de Christelijke geloofsovertuiging kreeg hij vandaag een lintje opgespeld.

Bertha Hogeboom – Meijer (81) kwam op jonge leeftijd in aanraking met het Leger des Heils. Tot op de dag van vandaag is ze actief als vrijwilliger bij deze organisatie. De jarenlange inzet voor de meest kwetsbaren in de samenleving leverde haar de koninklijke decoratie op.

Bart Reuvekamp (68) ontving zijn eremetaal voor de jarenlange inzet voor de samenleving. Hij deed dit niet alleen in Wijthmen. Ook biedt hij de allerarmsten in de Filipijnen de helpende hand.

Behalve mantelzorger voor zijn zus is Goossen Groen (74) ook vrijwilliger bij Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer en voetbalvereniging CSV ’28. Dit werd vandaag beloond met een lintje.

Tot op de dag van vandaag is Rinka Bouma – Niks (81) actief als vrijwilliger in de Indische buurt bij Wijkvereniging de Vlasakkers. Hiervoor werd ze vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's 10
Sander Dol - Foto: Peter Denekamp
Sander Dol
Foto: Peter Denekamp
Henk Huls - Foto: Peter Denekamp
Henk Huls
Foto: Peter Denekamp
Hannah Smit - Foto: Peter Denekamp
Hannah Smit
Foto: Peter Denekamp
Jan Jonker - Foto: Peter Denekamp
Jan Jonker
Foto: Peter Denekamp
Lien Kok - Van Dam
Lien Kok - Van Dam
Jaap Klaassen - Foto: Peter Denekamp
Jaap Klaassen
Foto: Peter Denekamp
Bertha Hogeboom - Meijer - Foto: Peter Denekamp
Bertha Hogeboom - Meijer
Foto: Peter Denekamp
Bart Reuvekamp - Foto: Peter Denekamp
Bart Reuvekamp
Foto: Peter Denekamp
Goossen Groen - Foto: Peter Denekamp
Goossen Groen
Foto: Peter Denekamp
Rinka Bouma - Niks - Foto: Peter Denekamp
Rinka Bouma - Niks
Foto: Peter Denekamp