PvdA Zwolle: Doe mee aan actie ‘Geef een boek cadeau’

Foto van auteur

Zwolle – De PvdA Zwolle, boekhandel Westerhof en de VoorleesExpress zien graag dat Zwolse kinderen opgroeien tussen de boeken. Daarom doen ze samen mee aan de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’.

Fractievoorzitter Patty Wolthof: “Om laaggeletterdheid tegen te gaan moet je op jonge leeftijd lezen stimuleren. Daarvoor zijn mooie boeken nodig voor kinderen. De brief voor de koning van Tonke Dragt is zo’n mooi boek.” In boekhandel Westerhof koop je voor € 3,50 het boek De brief voor de koning. Je kunt het boek zelf kopen of weggeven, maar ook direct doneren bij boekhandel Westerhof in de Diezestraat en in Stadshagen. De PvdA en de VoorleesExpress zorgen, met een beetje hulp, dat alle basisscholen en taalarme gezinnen een exemplaar ontvangen.

Fractievoorzitter Patty wolthof: “Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om mee te kunnen doen aan de maatschappij. Naar schatting een op de negen Zwollenaren tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd en heeft moeite met taal, rekenen en het omgaan met het internet. Alle kinderen verdienen gelijke kansen in het onderwijs. Kinderen die uit een gezin komen waar niet veel met ze wordt gesproken of gelezen, beginnen met een achterstand op de basisschool die vaak niet meer in te halen is. Daarom is de actie Geef een boek cadeau belangrijk. Mooie boeken stimuleren lezen.”

De PvdA heeft zichzelf als doel gesteld om alle Zwolse basisscholen en taalarme gezinnen een exemplaar van het boek De brief voor de koning van Tonke Dragt te schenken. Daarom doet ze samen met boekhandel Westerhof en de VoorleesExpress mee aan de actie ‘Geef een boek cadeau.’ Vorig jaar bezorgde de PvdA samen met de VoorleesExpress ruim 250 prentenboeken van Woeste Willem. Ook aan deze actie deed boekhandel Westerhof mee. Dit jaar zijn er twee acties. Op dit moment is gestart: De brief voor de koning van Tonke Dragt, het jeugdboek van ‘Geef een boek cadeau 2021’. Eind juni verschijnt Max en de maximonsters van Maurice Sendak als boek van de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’, te koop voor € 2,50. “Ook hier gaan we zorgen dat zoveel mogelijk Zwolse kinderen een exemplaar ontvangen”, zegt Patty Wolthof.

Wil je een boek doneren, maar niet zelf naar de boekhandel Westerhof? Op de website zwolle.pvda.nl vind je een link waarmee je € 3,50 kunt doneren. De PvdA koopt dan namens jouw een boek en zorgt dat deze gedoneerd wordt.