Het weer: Droge dag met wolken, zon en een beetje wind

Foto van auteur

Kortenaerstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag heeft Zwolle een droge dag te pakken. Boven de stad zijn langzaam voorbij drijvende wolken te zien, waar niks uit valt. De wolken laten ruimte voor zonneschijn. Dit is geen slechte dag.

De luchtdruk stijgt woensdag licht, wat de wolkenvorming ‘s middags wellicht een beetje binnen de perken houdt. De zon kan dan meer ruimte krijgen. De wind komt uit westelijke richtingen met kracht 3. Dat is een matige wind, die geen spelbreker is. In de avond valt de wind weg. De temperatuur woensdagmorgen vroeg is ongeveer 11 graden, ’s middags stijgt het kwik naar 17 graden. Dat is heel gemiddeld voor deze fase van mei.

In de nacht naar donderdag, Hemelvaartsdag, zijn er wolkenvelden. Wie ‘s morgens in alle vroegte gaat dauwtrappen heeft droog weer en heel weinig wind. In de loop van donderdagochtend steekt er vanuit het noorden tot noordwesten een licht briesje op. Maximaal kracht 3 in het buitengebied, wat neerkomt op een windsnelheid tot 20 kilometer per uur. In de middag heb je daarmee te maken. Wolkenvelden schermen de zon vaak af en er is dan ook een kleine kans op een druppelbuitje. ’s Morgens begin je met ongeveer 9 graden, de middagtemperatuur is ongeveer 18 graden.

Vrijdag en het weekend zien er wisselvallig uit. Vooral zondag lijkt een buienfestijn te worden. De middagtemperatuur in Zwolle is ongeveer 15 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)