Het weer: Stapelwolken, kleine kans op een bui en weinig wind

Foto van auteur

Zwartewater
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het prima fietsweer. Er staat op deze Hemelvaartsdag weinig wind uit het oosten tot noordoosten, ook is het niet te warm en niet te koud. ‘s Morgens rond zonsopkomst om kwart voor zes is het ongeveer 9 graden en later loopt het kwik op naar ongeveer 18 graden.

Stapelwolken vormen het decor in de lucht, tezamen met de zon. Een licht buitje kan ’s morgens vroeg in en rond Zwolle niet compleet worden uitgesloten, maar de kans is klein. ’s Middags en ’s avonds is wel een smalle strook met buien onderweg. Er zit hagel en onweer in. Ze komen vanuit het zuiden van het land en ze hebben een slakkengang. Het is helemaal de vraag of een bui Zwolle ooit bereikt. Wie naar het noorden fietst, vergroot zijn of haar kansen om het droog te houden nog eens extra.

Vrijdagochtend ligt die strook met buien dichter bij Zwolle. De kans op nattigheid is dan groter. De zon heeft het in de eerst helft van de dag ook moeilijker door alle bewolking. In de tweede helft van vrijdag zijn de rollen omgekeerd. Een minimumtemperatuur in de ochtend van 8 graden en een maximumtemperatuur ’s middags van ongeveer 17 graden. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richtingen.

In het weekend komt het weer vanuit het westen. Dat betekent wisselvalligheid en een temperatuur rond 16 graden. Dat is een tikje aan de koele kant voor half mei.